Sparta Nijkerk VR1 geeft 0-2 voorsprong weg

AMSTERDAM – Zuur puntverlies voor de vrouwen van Sparta Nijkerk.

De Spartanen leken tegen Kadoelen VR1 op weg naar een zekere overwinning, maar in de laatste 5 minuten kwamen de Amsterdamse vrouwen toch nog langszij. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De voorbereiding op de wedstrijd was niet ideaal. Door files en autopech arriveerden de Nijkerkers een stuk later dan de bedoeling was. Gelukkig was Kadoelen bereid de wedstrijd een kwartiertje later te laten beginnen. Zo kon de warming up toch gedaan worden.

Sparta Nijkerk begon goed aan de wedstrijd. Na 10 minuten eindigde een uitstekende aanval over meerdere schijven met een redding van de keepster. De daarop volgende corner kon net niet worden binnengekopt door Elouise van Essen.
In de 23e minuut was het wel raak. Jivika van Loenen schoot een vrije trap van bijna 30 meter afstand prachtig in 1 keer over de keepster binnen.
Een wijziging bij Kadoelen zorgde ervoor, dat Sparta Nijkerk de controle een beetje verloor. Tot grote kansen leidde dit niet en dus werd er gerust met een 0-1 voorsprong voor de Spartanen.

In de 2e helft ging Kadoelen wat opportunistischer spelen. Daardoor ontstond er meer ruimte voor de Sparta-aanvallers. Er was echter te weinig rust en overzicht om dit snel in doelpunten uit te drukken. Desondanks werd het in de 59e minuut 0-2. Een vrije trap van Jivika van Loenen belandde uit de kluts in het doel belandde. Wie feitelijk scoorde, was niet te zien.

Een op het oog veilige voorsprong, die nog hoger had kunnen zijn als de (open) kansen benut zouden zijn. Maar als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander het wel. Kadoelen scoorde in de 84e en 87e minuut zomaar 2 keer. Een enorme domper voor Sparta Nijkerk, dat dacht toch nog met 3 punten naar huis terug te keren. Elvira Dokter kopte  in de blessuretijd een corner binnen. De scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege een duw van Eline Tingen in het 16 meter gebied.

Teleurstelling bij Sparta Nijkerk, maar wel de wetenschap dat het met deze selectie uitstekend mee kan draaien in de 2e klasse.