Flevo dames 1 winnen tweede wedstrijd van het seizoen

Foto:

GENEMUIDEN – Nadat de dames de eerste wedstrijd van het seizoen overtuigend hadden gewonnen was het afgelopen zaterdag tijd voor een wedstrijd tegen de dames van De Eerste Kolk op het programma.

De Nijkerkse selectie werd deze week versterkt door Naomi Heimensen en jeugdspeelster Lara van de Vliert. Zij maakte haar debuut. Met 9 man sterk begonnen de dames met een sterke press over het gehele veld.

De wedstrijd begon rommelig voor de dames. Doordat het bad erg smal, voor de helft ondiep en het vooral erg golvend was kwam er al snel een uitsluiting aan Nijkerkse zijde waardoor het thuisteam het eerste doelpunt op het scorebord kon zetten. Maar hier wist Linda van de Kraats 11 seconde later al een antwoord op te geven door de bal het doel in te tikken nadat Marjolein Berghuis deze goed voor had gegeven. Het spel was spannend, vooral nadat er 2 uitsluitingen waren aan Nijkerkse zijde. Hier werd ook uitgescoord. Hier had Jette Bokkers nog een reactie op door een vrije bal in het net te schieten waardoor de periode tot een einde kwam met een 2-2 tussenstand.

Er moest veel meer worden gezwommen door de Nijkerkse dames. Ook moest er strakker worden verdedigd zodat er een snellere aanval op kon worden gezet. De eerste die hiernaar luisterde was Linda van de Kraats. Zij maakte haar tweede van de avond door de bal achter de keeper te tikken. Lara van de Vliert, dochter van speelster Miranda van de Vliert, wist ook vrij door te komen en de bal loeihard in de netten te schieten. Hierdoor kwamen de dames op een 2-4 voorsprong.

De tweede periode was er strak verdedigd en dit was ook het doel van de derde periode. Ook moest er eerder geschakeld worden naar de aanval. Dit gebeurde in de derde part ook en kreeg Flevo al snel een strafworp mee die Jette Bokkers binnenschoot. Miranda van de Vliert wist later ook een bal nog in te tikken en Linda van de Kraats wist ook de bal met een overtalsituatie in te tikken die goed was voorgegeven. De scheids was niet zuinig met mensen naar de kant sturen en met nog een halve minuut op de klok wist Leonie van Keulen ook nog de bal in de korte hoek te schieten nadat er, alweer, een dame van de tegenpartij was uitgestuurd. De dames speelde dit part goed voor elkaar en zo wisten ze de stand uit te breiden naar een 3-8 voorsprong.

De laatste periode stond in het teken van de wedstrijd netjes afmaken en de thuisploeg goed onder druk te zetten. Dit deden de dames van Flevo goed en konden hierdoor ook een aantal keer een prima contra aanval opzetten. Hierdoor wist jeugdspeelster Lara van de Vliert haar tweede doelpunt van de avond te maken en heeft ze een fantastische eerste wedstrijd gespeeld bij de Dames. Het doelpunt werd ook onder luid applaus van de speelsters gevierd. Doordat de Nijkerkse dames de druk heel hoog hielden ging de thuisploeg het van een afstandje proberen en kon hierdoor ook nog een balletje in het net leggen. Hier had alleen Leonie van Keulen echter een antwoord op door slim de bal in het net te werken via de midvoorpositie. Echter had hier de thuisploeg weer een antwoord op van afstand. Met nog 22 seconden op de klok zetten de dames van Flevo nog 1 keer een aanval op en wist Jette Bokkers in de laatste 5 seconden nog een boogbal in het doel te plaatsen. Met een 5-11 winst, dus met 3 punten opzak en op plek 2 in de competitie, mochten de dames weer naar Nijkerk terug.

De dames van Nijkerk hebben nu 2 weken om zich goed voor te bereiden voor de volgende wedstrijd tegen de Woelwaters dames. Deze staan met 2 wedstrijden meer op plek 1. Deze wedstrijd wordt 26 oktober om 21.00 in het Jaap van der Krol Bad gespeeld

bijdrage van Jette Bokkers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen