Les in effectiviteit voor NSC

STAPHORST – De eerste helft was nog wel leuk, maar daarna ging het goed mis.

In een leuke en gelijk opgaande eerste helft was de eerste kans voor Staphorst. Direct daarna een grote kans voor Yordi Grovenstein, die de doorgekopte bal van Jonathan Martina niet wist te verzilveren. Hij schoot net naast. Grovenstein had vanmiddag het vizier sowieso niet op scherp. De volgende kans op de 1-1 ging veel te hard ruim over het doel.

En als je het zelf niet doet dan doet de tegenstander het wel.

Uit een mooie aanval werd de bal goed teruggelegd nabij de penaltystip en was het een intikker. NSC bleef goed mee doen en Grovenstein schoot de bal na een mooie actie voorlangs. Staphorst was heel snel in de omschakeling en NSC kwam een paar keer goed weg. Met nog een paar minuten tot aan de rust was het weer Yordi Grovenstein die nu na een steekpass van Yannick Cornelisz op de keeper af mocht. Weer kon hij niet doeltreffend afmaken.

Na de rust was NSC geen schim meer van de eerste helft en was het éénrichtingsverkeer richting het doel van NSC. Er werd veel onnodig balverlies geleden en het vertrouwen was helemaal weg. In plaats van dat ze tegen Staphorst vochten vochten ze tegen zichzelf. Staphorst maakte dankbaar gebruik van het slordige spel en liep eenvoudig uit naar 6-0.