Sparta VR1 veel te sterk voor Faja Lobi KDS VR1

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben zich zaterdag goed hersteld van het zure gelijkspel van vorige week.

Het nog puntloze Faja Lobi KDS VR1 werd op een 7-0 nederlaag getrakteerd.

Leeuwin van de Week was dit keer Sanne Veenema. Ze nam de aftrap en slalomde door de verdediging om alvast het eerste doelpunt te scoren.

Kim Ruiter had blijkbaar goed opgelet, want zij zette al na 5 minuten de 1-0 op het scorebord na een uitstekende dieptepass van Christianne van Bloemendaal.
De Spartanen dicteerden het spel. Na 15 minuten resulteerde dit in de 2-0 toen Elvira Dokter profiteerde van defensieve onzekerheid bij Faja Lobi. De 3-0 in de 28e minuut kwam ook van Elvira Dokter. Een fraaie voorzet van Denise Buitink kopte ze minstens even fraai al vallend binnen.
Ondanks het miezerige weer geen vuiltje aan de lucht voor Sparta Nijkerk. Met wat meer vernuft had de ruststand nog wel wat hoger kunnen zijn.

De 2e helft begon, ondank de goede bedoelingen, wat gezapig. Het spel was niet slecht, maar het duurde lang voordat het overwicht uitgedrukt werd in doelpunten. Cherelle de Wit maakte na lang blessureleed haar officiële debuut. Ze bracht wat meer creativiteit. Bovendien raakte Faja Lobi vermoeid van het verdedigen. Na een mooie aanval via Jivika van Loenen en Jolien van Looijengoed scoorde Denise Buitink in de 78e minuut de 4-0.
De 5-0 kwam van Jivika van Loenen na een fraaie steekpass van Kataline Hiensch op de razendsnelle Jolien van Looijengoed. Laatstgenoemde mocht zelf de 6-0 maken. In de 89e minuut scoorde Denise Buitink haar tweede van de middag en noteerde de 7-0 als eindstand.
Invalkeepster Yvonne van Twuijver had de hele wedstrijd niet veel te doen. Ze bleef alert bij enkele kleine kansjes voor Faja Lobi en hield dus haar doel netjes schoon.

Volgende week zaterdag 19 oktober wordt er voor de beker gespeeld tegen 1e klasse Blauw Geel’55 VR1 uit Ede. Het duel wordt gespeeld op de eigen Ebbenhorst en begint om 17 uur.