Opnieuw klappen voor Veensche Boys

Veensche Boys blijft zich bevinden in de hoek waar de klappen vallen.

Tegen koploper Batavia’90 werd zaterdag op eigen veld met 1-4 verloren.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen De Merino’s werd echter wel inzet en strijd geleverd, maar die vele energie ten spijt bleek het resultaat allesbehalve bevredigend. Batavia won niet alleen van Veensche Boys. Het hengelde ook de eerste periodetitel binnen mede als gevolg van het puntenverlies van de achtervolgers in de top 3.

De wedstrijd begon wat later, aangezien beide teams met een blauw shirt het veld waren betreden. Er bleek geen reserveshirt aanwezig en dus accepteerden beide ploegen de aanwezigheid van twee blauwe outfits. Veensche Boys had nog wat goed te maken richting haar fans en begon voortvarend aan de wedstrijd. Diverse kansen volgden, maar het ontbrak aan de eindpass. De eerste de beste kans van Batavia ging er wel in. En daarna viel het kaartenhuis van Veensche Boys snel om. Binnen 25 minuten was het pleit beslecht en de wedstrijd leek gespeeld. Het omgekeerde gebeurde: drie minuten voor rust wist Nico van den Brom alsnog te scoren, na een prachtige voorzet van Lucas Mercera.

Het sterkte Veensche Boys in haar zelfvertrouwen en met bravoure en een belangrijke wissel werd de tweede helft aangevangen. Barry de Winter, die al last had van een beginnende blessure, werd vervangen door Herbert van den Ham en Jaimy Mol werd een linie naar voren geplaatst. De offensieve krachten van Veensche Boys werden opgevoerd en dat leidde opnieuw tot gevaarlijke situaties voor de goal van Batavia, maar het net bolde niet. Toen halverwege de tweede helft alsnog de 1-4 werd gescoord, leek Veensche Boys de handdoek in de ring te gooien. Veensche Boys is door het verlies afgezakt naar een negende plek op de ranglijst.

bijdrage van Kees van den Heuvel

article
135562
Veensche Boys blijft zich bevinden in de hoek waar de klappen vallen. Tegen koploper Batavia’90