Heerlijk avondje voor N.V.C. D1

Terwijl in het centrum van Nijkerk de intocht van Sinterklaas werd gevierd, kon N.V.C. D1 weer aan de bak in Sporthal Corlaer.

Laagvlieger Jumbo van Andel-Ormi D3 stond aan de andere kant van het net. Hoewel N.V.C. het aan de stand verplicht was om deze wedstrijd te winnen, wisten de dames dat het ook vandaag niet vanzelf zou gaan. Daarom was het doel de volledige 5 punten te pakken. Hoe? Dat deed er niet toe.

Hoewel alle speelsters aanwezig waren, deed niet iedereen mee aan de wedstrijd vandaag. Spelverdeelster Noa Buitink en midden Alied Smit hielden rust. Ze kwamen niet in actie. Het spel werd vandaag verdeeld door Maureen Boersema die vorige week nog een goede pot speelde. In haar diagonaal stond Aniek van de Water, passer-lopers van dienst waren Marieke den Breejen en Marjelle de Haan, op het midden stonden Lotte Schepers en Leander van Voorthuizen en Hanna Tingen als libero.

Set 1

In de eerste set startte N.V.C. degelijk. Al pakte Ormi wel snel en brutaal een kleine voorsprong. N.V.C. zette even aan en kwam halverwege de set langszij. De Nijkerksen merkten, dat zij de vrouwen uit Epe serverend meer onder druk moesten zetten, omdat zij teveel scoorden vanuit het midden. Dit pakte goed uit, N.V.C. kon met een goede service en enkele tactische ballen van Van de Water uitlopen naar een 25-19 setwinst.

Set 2

Voor de tweede set werd de vrouwen van N.V.C. meegegeven met wat meer pit te spelen, omdat er onnodig rally’s verloren werden. N.V.C. wist echter geen groot gat te slaan tijdens deze set, Ormi bleef steeds dichtbij. Tegen het einde van de set werd Den Breejen vervangen voor Lilian Staal. Op 24-23 kwam Ormi gevaarlijk dicht in de buurt, maar dankzij een fout was de set alsnog voor Nijkerk: 25-23.

Set 3

In set 3 kwam Rhodé Groeneveld binnen de lijnen als diagonaal. In een set waar N.V.C. eigenlijk weinig fouten maakte, lukt het toch opnieuw niet flink uit te lopen. De Nijkerksen winnen wel een paar lange rally’s dankzij goed verdedigingswerk van De Haan en Tingen. Boersema begon Groeneveld goed te vinden. Zij sloeg zelfs vanachter de driemeterlijn de punten hard binnen. Els Hermeler kwam er aan het einde van de set nog in voor haar service. Daarmee liep N.V.C. uit naar een 25-19 setwinst.

Set 4

In de vierde en laatste set bleef Hermeler binnen de lijnen. De Nijkerkse pass was beter onder controle. Daardoor kon Boersema veel over het midden spelen. Vooral Van Voorthuizen was effectief en werd met 12 punten topscorer van N.V.C. Ook deze set ging met een eindstand van 25-19 naar N.V.C. en waren de 5 punten als eerste sinterklaascadeautje binnen.