N.V.C. D1 onderuit

Foto:

ERMELO – Afgelopen maandag hebben de dames van N.V.C. D1 hun winnende reeks niet voort kunnen zetten.

In een wedstrijd waarin het team niet één moment goed in hun spel kwam, werd met 4-0 verloren van Pauwervoll D1.

Op het wedstrijdaffiche leek het een interessante wedstrijd te worden met Pauwervoll als nummer 4 op de ranglijst, waar N.V.C. op de 5e plek staat. N.V.C. wist dat het geen makkelijke pot zou worden, aangezien Pauwervoll vorig seizoen nog degradeerde uit de promotieklasse.

N.V.C. startte de eerste set goed en pakte een voorsprong van een aantal punten. Pauwervoll kwam echter al snel langszij en bleef de rest van de set aan de goede kant van de score. Met 25-19 was de set voor Ermelo.

In de tweede set kon N.V.C. iets meer druk zetten, waardoor het in de score beter bij kon blijven. Pauwervoll maakte wat meer fouten, maar N.V.C. profiteerde hier niet genoeg van. In de eindfase van de set kende N.V.C. nog een korte opleving met een serviceserie, maar dat was net niet genoeg. De set was met 25-22 voor Pauwervoll.

Met wat wissels aan de kant van Nijkerk probeerde N.V.C. het spel wat te veranderen. N.V.C. had echter veel moeite om de side-out te scoren, waar het Pauwervoll wel lukte om direct het punt te maken. Deze set ging dan ook met ruimere cijfers naar de dames uit Ermelo: 25-17. \

N.V.C. wist dat er nog een belangrijk punt te halen was, dus bleef er geknokt worden in de laatste set. N.V.C. kon niet genoeg servicedruk leveren, waardoor Pauwervoll vrij spel kreeg en hun sterkste aanvalster keer op keer in stelling gebracht kon worden. Ondanks enkele knappe reddingen van N.V.C. in het achterveld, ging deze laatste set eveneens naar Pauwervoll, dat hiermee 5 punten mocht bijschrijven.

bijdrage van Jeroen Groeneveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen