N.V.C. D1 recht de rug tegen Putten

De dames van het eerste team van N.V.C. keken na het verlies tegen Ermelo afgelopen maandag, vol goede moed uit naar het duel van afgelopen zaterdag.

Tegenstander was OMS D1 uit Putten. De dames waren erop gebrand de volledige 5 punten in Nijkerk te houden. Dat lukte, in 4 sets waren zij te sterk voor de Puttense bezoekers.

Set 1
In de eerste set startte N.V.C. enthousiast, maar niet netjes. Zij rommelde mee met het spel van OMS. Op een 11-14 achterstand vluchtte de coach van N.V.C. weg in een time-out om het team weer op scherp te zetten. Putten hoefde namelijk vrij weinig te doen voor de punten, 11 van de 14 behaalde punten kregen zij cadeau van N.V.C. Na de time-out kwam N.V.C. direct langszij en haalde op 24-17 het setpoint binnen via een hard geslagen bal van Marieke den Breejen.

Set 2
In de tweede set had OMS vrij weinig te vertellen. N.V.C. scoorde vrij gemakkelijk afwisselend met tactische en hard geslagen ballen. Met name serverend waren de Nijkerksen een maatje te groot. Mede door serviceseries van spelverdeelster Maureen Boersema en midden Alied Smit, liepen de dames uit naar een 25-13 setwinst.

Set 3
De derde set gaf N.V.C. de mogelijkheid wat door te wisselen. De beleving bleef uit aan Nijkerkse kant, waardoor er met minder energie werd gespeeld. N.V.C. had plots geen antwoord meer op het rommelige spel van OMS, waardoor de bezoekers de gehele set een voorsprong hielden. In de slotfase van de set kwam OMS zelfs op setpoint, maar kon deze vanwege een zogeheten ‘gestolen bal’ niet verzilveren. N.V.C. profiteerde hiervan en haalde de set nog net naar zich toe met 27-25.

Set 4
De dames van Nijkerk waren niet van plan OMS nog een keer zo dichtbij te laten komen. De foutenlast van N.V.C. was een stuk lager en er werd met meer agressie gespeeld. In de eindfase van de set scoorde Rhodé Groeneveld 3 aces op rij, waardoor N.V.C. op een comfortabele voorprong kwam. In het achterveld was de rust wedergekeerd, mede door stabiel spel van libero Hanna Tingen. Zo haalde N.V.C. ook de vierde set naar zich toe met 25-17 en behaalde zo de gewenste 5 punten.

Aanstaande zaterdag gaat N.V.C. D1 op bezoek bij Surf D1 om de derby uit te vechten in sporthal De Slag in Hoevelaken. Aanvang 11:15 uur.