Goud en Zilver voor NGV Excelsior turnsters

Foto:

DIDAM – Van de 15 Excesliorturnsters zijn er 7 turnsters gepromoveerd naar de vierde divisie.

Goud was er voor Stephanie Schipper en zilver voor Manon Jongen.

Als eerste mochten de jeugd twee turnsters Stephanie Schipper en Benthe de Jong en de Junioren Lieke van de Berg, Lisa Reijersen, Daisy van de Veen en Femke Veer starten. Benthe en Stephanie lieten goede oefeningen zien voor het eerst in de keuze oefenstof. Benthe liet punten liggen op het toestel balk. Ze werd wel derde op sprong en vloer en eerste op brug. In het klassement werd zij zese. Stephanie noteerde op sprong de tweede score en op balk de hoogste score met een prachtoefening. Stephanie werd deze dag kampioen en mocht een Gouden medaille in ontvangst nemen.

Bij de junioren lieten de turnsters goede oefeningen zien. Maar her en der wel wat schoonheidsfoutjes of eisen niet geteld. Lieke turnde zich naar een vierde plaats op balk, Lisa werd tweede op sprong, Daisy werd derde op sprong, Femke ook. In het klassement eindige Lieke op plek 8, Lisa op plek 7, Daisy op plek 6 en haalde Femke als vierde net het podium niet . Daisy en Femke zijn beide gepromoveerd dit seizoen.

Bij de pupil 2 turnde Fay van Essen en Lieke Dijksterhuis, ook zij zijn overgestapt van de vijfde naar de vierde divisie. Zij lieten sterke oefeningen zien. Fay werd derde op brug. Lieke kwam even ver op brug en sprong. Fay werd vijfde en Lieke werd zevende.

Bij de jeugd 1 ook 2 turnsters die gepromoveerd zijn Jade Lans en Isabelle van Luijk. Zij moesten nog een beetje zoeken naar het wedstrijd ritme en zijn beide in de middenmoot geëindigd.

Als laatste gingen de vijf seniorturnsters aan de slag. Katie van de Veen besloot ook de overstap te maken naar de vierde divisie. Ze liet zien dat ze hier ook zeker hoort. Maar een aantal foutjes kosten haar een heleboel punten. Sanne van Dusschoten liet een prachtige balk oefening zien. Goed voor een eerste plaats. Haar toesteloefening was goed voor een derde plek. De brug was vandaag haar vijand. Daardoor kelderde ze in het klassement.

Nathalie Theebe vorig jaar nog junior moest het nu opnemen tegen de oudere senioren en deed dit goed. Ook Marije van Bloemendaal liet goede oefeningen zien met bijvoorbeeld de derde score op brug. Manon Jongen ging met zilver naar huis door een tweede score op sprong en een eerste score op brug kreeg. Nathalie en Marije werden beide zesde, Sanne werd twaalfd en Katie veertiende.


De tweede plaatsingswedstrijd zal plaats vinden op 2 februari 2020 te Beekbergen.

bijdrage van Marieke Duits

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen