Flevo wint verdiend van EZ&PC (video)

Zatrdag 25 januari speelde Heren 1 van Flevo Nijkerk de derde wedstrijd van het nieuwe jaar tegen EZ&PC uit Elst.

Coach Richard Deuzeman heeft sinds de aanvang van de tweede seizoenshelft de focus gelegd op het uitbuiten van overtalsituaties en de zogenaamde ‘zone-verdediging’. Vol vertrouwen in deze tactiek startte Heren 1 de wedstrijd.

De nieuwe tactieken betaalden zich in de eerste periode direct uit. Er ontstond een overtalsituatie voor de mannen van Flevo. Er werd goed rondgespeeld en veel dreiging gegeven. Uiteindelijk was het de pass van Patrick Zwart en de intikbal van Jelle Wiersma, waarmee de overtalsituatie werd omgezet in een doelpunt.
In het vervolg van de eerste helft, bleek dat de zone-verdediging -waarbij een schutter op afstand vrijgelaten wordt ten behoeve van extra verdediging van aanvallers dichterbij het eigen doel- ook zijn beperkingen kent. De vrije schutters van EZ&PC schoten van een afstand enkele ballen strak in de hoeken van het doel van Flevo. De Nijkerkers wisten echter door enkele goede sprintacties; een briljant schot van 20 meter afstand door Matthijs Jut; en goede midvooracties van Ruben van de Bor en Mike van Kempen de stand halverwege de wedstrijd te brengen tot 6-5.

In de tweede helft bleek de conditie van de mannen van Flevo te veel voor de ploeg uit Elst. Sietse Visscher wist tweemaal een overtalsituatie te benutten over de linker vleugel. Ook Van de Bor scoorde nog een keer op zijn kracht op de midvoor. Piet Heimen Bokkers liet ook zien klaar te zijn voor een plek in het eerste herenteam, door in de laatste minuut nog een doelpunt te maken vanaf 5 meter, tussen drie verdedigers door. Eindstand 12-7 in Nijkerks voordeel.

Na de wedstrijd gaf coach Deuzeman aan tevreden te zijn met de manier van spelen. Aan het verfijnen van de tactiek en techniek zal in de komende weken verder gewerkt worden.