Veensche Boys beloont zichzelf niet

Veensche Boys heeft zichzelf niet beloond in de voetbalkraker tegen De Merino’s.

Na een ijzersterke eerste helft ging Veensche Boys alsnog na rust tegen de ploeg uit Veenendaal de bietenbrug op. De Merino’s kreeg twee penalty’s toegekend en ging daarmee met 1-2 als morele overwinnaar naar huis. Het is bovendien de nieuwe koploper in de Tweede Klasse G.

Die nederlaag heeft Veensche Boys helemaal aan zichzelf te wijten, betoogde trainer Erik Assink. “We hadden alerter moeten zijn en de wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen. Dit was een onnodige domme nederlaag”. De Merino’s begon de eerste minuten sterk, maar daarna nam Veensche Boys, dat nog op revanche aasde na de desastreuze heenwedstrijd in Veenendaal, het heft in handen. Het resulteerde in vele prachtige aanvallen die vooral vanaf de rechterkant werden ingezet. Tom van Donselaar onderschepte de bal in de zeventiende minuut en bediende Rody Buitenhuis die de 1-0 op het scorebord bracht. De Merino’s werd daarna tot en met de rust het mes op de keel gezet en bij vlagen overklast. De vele kansen werden evenwel niet verzilverd.

Het tweede bedrijf gaf het tegengestelde beeld. Geholpen door de wind gingen De Merino’s opportunistischer spelen en kregen ook veruit de beste kansen. Uiteindelijk waren twee strafschoppen nodig om de zege voor zichzelf op te eisen. Bij de eerste pingel ging Barry de Winter in de fout door Jos Henken te toucheren. De tweede, tien minuten voor tijd, na een overtreding van Jaimy Mol op Ariën Bakkenes was een duidelijke. Specialist Joop de Bruin kweet zich van zijn taak en bracht de ploeg uit Veenendaal op doelsaldo ten koste van Unicum en Batavia bovenaan in de tweede klasse G.