Pascal de Jong matchwinnaar voor sc Hoevelaken

KRACHTIGHUIZEN – De wedstrijden in Krachtighuizen tussen Rood-Wit ’58 en Hoevelaken kunnen vanaf nu administratief worden afgewerkt.

Voor het derde achtereenvolgende seizoen waren de weersomstandigheden op Sportpark De Eendracht winters (kou, regen en/of wind), stond er na ruim negentig minuten voetbal een 1-2 eindstand op het bord en waren de slotminuten billenknijpend. Net als vorig seizoen kwam Rood-Wit snel op voorsprong, stond er halverwege een gelijke stand op het bord en trok Hoevelaken de wedstrijd uiteindelijk winnend over de streep. Met een opvallende matchwinnaar: linksback Pascal de Jong, voor het eerst in 2020 weer in actie na een korte blessureperiode.

Hoevelaken begon hoopvol aan de wedstrijd met al na drie minuten een doelpoging van Daniel Bezembinder. Het was een poging met ijdele hoop, want de bal was te ver van de jonge aanvaller verwijderd om hem echt te kunnen raken.
Met dit schouwspel moesten de Hoevelakense supporters het voorlopig doen. Aangespoord vanaf de zijkant probeerden de gastheren een hoog baltempo te hanteren, speelden zij tot aan het strafschopgebied de bal gemakkelijk rond en liep Hoevelaken vooral achter de feiten aan. Al na zeven minuten spelen kwam Rood-Wit op voorsprong, na niet al te doeltreffend verdedigen. De thuisploeg bleef na die treffer de bovenliggende partij, maar kon de dadendrang niet in kansen omzetten. Het enige dat de gastheren ermee bereikten was dat Hoevelaken zelf niet aan voetballen toekwam, steeds snel balverlies leed en slechts sporadisch iets aanvallends kon ontplooien. Het duurde dan ook tot de 26e minuut voordat Hoevelaken een aanval wist op te zetten die iets van voetbal in zich had. De aanval leverde in eerste instantie een mogelijkheid op om een kans te creëren, maar de aanvallers wisten elkaar niet te vinden. Twee minuten later leek Hoevelaken wel op gelijke hoogte te komen toen junior Laurens de Korte de bal bij Daniel Bezembinder wist te krijgen, maar een halve meter voor de doellijn kreeg laatstgenoemde de bal verkeerd tegen zijn scheenbeen, waarmee de kans verkeken was.

Op slag van rust kwam Hoevelaken vanuit het niets op voorsprong. Na eerder een strafschop te zijn onthouden kopte Daniel Bezembinder na een goed ingebrachte bal van Ludo Horst Hoevelaken onverwacht op gelijke hoogte. Met die rake kopbal mocht Hoevelaken met een onverdiende gelijke stand gaan rusten, maar daarom maalde niemand.

Na rust kwam Hoevelaken enthousiast uit de kleedkamer. Binnen zes minuten konden al drie goede mogelijkheden worden genoteerd. De grootste was voor Coen Bos, die de bal had kunnen lobben, maar hij kreeg ruzie met de bal en verloor het duel met de doelman.

In de 57e minuut kwam Hoevelaken goed weg, nadat doelman Luuk Nijman de bal op de paal uiteen hoorde spatten. Acht minuten later kwam Hoevelaken dan toch op voorsprong. Bij de treffer waren drie opvallende personen betrokken. Vanaf rechts mocht A-junior Laurens de Korte met zijn linkerbeen een vrije trap nemen. Hij vond het hoofd van vrije verdediger Joost van den Heuvel, die de bal voor kopte. Linksback en aanvoerder Pascal de Jong had op een halve meter vanaf de doellijn geen moeite om de bal in de touwen te werken.

Hoewel Hoevelaken ‘erop en erover’ was gekomen bleek de wedstrijd nog lang niet gespeeld. De gasten konden elkaar weliswaar beter vinden dan in de eerste doorgang, maar Rood-Wit bleef via combinatievoetbal vooruit voetballen, zonder echt gevaarlijk te worden. En waar gevaar dreigde, daar stond de Hoevelakense defensie, inclusief doelman Luuk Nijman, zijn mannetje.

Vijf minuten voor het eindigen van de officiële speeltijd leek de wedstrijd definitief beslist te worden. Na een goede aanvallende actie werd Sven van den Akker stevig onderuit gehaald en kon de scheidsrechter ditmaal niet om een strafschop heen. Fabian Bezembinder, na de gelijkmaker in het veld gekomen voor Coen Bos, ging zich met het klusje belasten, maar vond de doelman op zijn weg. Broer Daniel probeerde in de rebound alsnog de kans te verzilveren. De bal raakte wel de binnenkant van de paal, maar ging niet over de doellijn.

Billenknijpend werd de wedstrijd, die zeven extra minuten kreeg, uiteindelijk over de streep getrokken en konden drie punten aan het conto worden toegevoegd. Met dit resultaat en de resultaten op de andere velden blijft het ongekend spannend in de Derde Klasse B. Het verschil tussen de nieuwe koploper Blauw-Geel en de nummer tien op de ranglijst is slechts zes punten. Hoevelaken hangt daar tussenin, met een achterstand van vier punten op de lijstaanvoerder. Hoevelaken is wel terug in het linker rijtje en kan volgende week zelfs nog een plaats stijgen wanneer de derby tegen Terschuur tot een goed einde wordt gebracht.