NSC pakt drie punten

NSC won vandaag op de Burcht,

Purmersteijn kreeg de eerste kans. Van Willige moest dus meteen handelend optreden. Hij raakte daarbij geblesseerd raakte aan zijn gezicht. De behandeling duurde een kleine 10 minuten, maar hij kon wel verder keepen. Een mooie opgezette aanval via Jabir Grovenstein en Martina kwam na een goede pass van de laatste bij Cornelisz. Die schoot goed binnen. Daarna begon het hard te regenen en dat kwam het spel niet ten goede, zeker niet bij de Nijkerkers. Het mocht Van Willige bedanken, dat het geen 1-1 werd.

In de laatste fase van de eerste helft kreeg NSC weer grip op Purmersteijn. Het wist zelfs de 2-0 te maken. Weer een mooie aanval waarbij Jabir en Cornelisz betrokken waren. Cornelisz zette met een handige pass Martina alleen voor de keeper die beheerst scoorde. Een prima ruststand.

Na de thee had NSC de wind tegen. Het probeerde daarom kansen over de grond te creƫren. Even leek het 3-0 te worden maar om onverklaarbare redenen ging de goal niet door. Purmersteijn kwam er in de 2e helft maar moeilijk uit en kreeg weinig kansen meer. NSC was een klasse beter en pakte verdiend drie hele belangrijke punten thuis.