AVN 10 km corona-loop de hele maand juni open

Foto:

In deze wedstrijdloze coronatijd organiseerde Atletiek Vereniging Nijkerk (AVN) een 5 km sololoop.

De hele maand mei konden leden en niet-leden op een zelfgekozen moment het “rondje Kokkeveld“ lopen. Zo’n 80 hardlopers gingen de uitdaging aan voor een plaats in het klassement.
Op veler verzoek organiseert de club nu volgens hetzelfde concept de AVN 10 km corona-loop.

Meedoen kan nog de hele maand juni.

Deelname aan 10 km corona-loop

Start- en finishlocatie van de 10 km-loop is op de Nachtegaalsteeg, precies op de hoek van Sparta voetbal. De route volgt die van de AVN-Veluwepoortloop en is gemarkeerd met pijlen en de letters CL (corona-loop). Het parcours kent ook een segment in Strava. Wie met een GPS-horloge loopt, wordt automatisch opgenomen in het klassement van Strava. De eindtijd geldt dan meteen voor het AVN-klassement. Hardlopers zonder GPS kunnen hun naam, leeftijd en gelopen tijd doorgeven via [email protected].

Iedere deelnemer kan zoveel keer lopen als hij wil, waarbij het beste resultaat telt. De bedoeling is deze solorun alleen te lopen. Meer informatie en het parcours is te vinden op www.avnijkerk.nl.

Eindklassement 5 km corona-loop

Zeker in de laatste week van mei maakten de runners gretig gebruik van de herkansingsmogelijkheid, om op die manier te proberen nog een of meer plaatsen te stijgen. Uiteindelijk ging bij de leden van AVN de eer voor de snelste 5 km naar Quirina van Zessen (20’ 40”) en Klaas Noordhof (18’ 25”). Van de niet-leden was Tamara Ploeg de snelste dame in 20’ 47” en Emmanuel Biwot de snelste heer in 15’ 50”. Het hele klassement is op de website van AVN terug te lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen