Sparta Nijkerk VR1 goed uit startblokken

Het voorseizoen van Sparta Nijkerk VR1 was prima met drie gewonnen bekerwedstrijden.

De eerste competitietegenstander, het Wierdense SVZW VR1 eindigde in de 2e klasse Oost als middenmoter. Voor de Spartanen een nieuwe en dus onbekende tegenstander. Het devies was dan ook vooral uitgaan van eigen spel. En dat lukte bijzonder goed.

Het resultaat was een 7-1 overwinning en niet eens geflatteerd.

Bij rust al 3 – 0

Onder heerlijke zomerse omstandigheden werd de wedstrijd in gang gezet. Al snel bleek dat SVZW in een 4-4-2 opstelling speelde. Sparta Nijkerk reageerde hier op door Ruby van Iddekinge iets naar voren te schuiven waardoor het middenveld weer in evenwicht was. In aantal in ieder geval. Van een echt evenwicht was geen sprake, want Sparta Nijkerk was veel sterker dan de vrouwen uit Wierden. Het spel speelde zich voor 80% af op de helft van SVZW. De 1-0 en de 2-0 waren prachtig uitgespeelde aanvallen. De eerste werd afgemaakt door Mareine Koole op aangeven van Elvira Dokter en bij de tweede was de rolverdeling precies andersom.
De 3-0 op slag van rust kwam op naam van opnieuw Mareine Koole, die diep gestuurd werd door Eva Stam.

Invalsters scoren

10 minuten na rust een dubbele wissel. Christianne van de Kraats en Laura Koot mochten hun opwachting maken. Ze lieten zich meteen zien. Op aangeven van eerstgenoemde schoot Laura Koot diagonaal de 4-0 tegen de touwen.
Vervolgens een wat mindere fase van de Spartanen. Slordigheden in de verdediging, die overigens weer uitstekend geleid werd door aanvoerder Kataline Hiensch) leverde een tegentreffer op in de 73e minuut. Maar dit was ook meteen het enige echte wapenfeit van SVZW in de hele wedstrijd. Door nog 2 doelpunten van Laura Koot en 1 van invalster Nina Veenstra werd de score opgevoerd naar 7-1.

Een overtuigende competitiestart van Sparta Nijkerk. Hoeveel het waard is in deze 2e klasse Oost, met bijna allemaal nieuwe tegenstanders, zal de komende weken iets meer duidelijk worden.
Zaterdag 26 september mag er afgereisd worden naar Steenwijk, waar ‘d Olde Veste VR1 de tegenstander is.