Karttalent Sacha van ’t Pad Bosch weer op het podium

Foto:

CASTELLETTO DI BRANDUZZO – De derde plaats tijdens de tweede ronde van de IAME X30 EuroSeries: karter Sascha van ’t Pad Bosch was zondag dolgelukkig met zijn podiumplaats op het Italiaanse circuit.

De tienjarige topper uit Nijkerk liet zo opnieuw zien dat hij in de Mini Parilla-klasse één van de beste rijders van Europa is. Met een mooie beker en het nodige zelfvertrouwen keerde hij huiswaarts. “Ik was er erg blij mee”, zei Sacha, die met zijn team Fusion Motorsports de klasse had gedomineerd. De eerste zes rijders in de uitslag waren immers van het Engelse topteam. “Ik kon het niet goed geloven dat ik een podiumplaats had, en toen moest ik een interview in het Engels doen.”

Het was na de kwalificatie opnieuw de bevestiging dat Sacha de goede keuze heeft gemaakt: geen Mercedes wel Fusion Motorsport. De Britse equipe specialiseert zich in de jongere rijders en is daardoor in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een topteam. De talentvolle Gelderlander heeft het er uitstekend naar zijn zin. “Je wordt er heel goed begeleid en het is een heel relaxed team. Het heeft veel rijders en je kunt elkaar in de trainingen volgen en van elkaar leren.”

bron: racexpress

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen