Toch geen Halve van Nijkerk

Foto:

Vandaag hebben de organisatoren van de Halve van Nijkerk overlegd met burgemeester Renkema.

Die geeft geen toestemming voor de Halve, die – al omgeven door allerlei coronamaatregelen – op 3 oktober gelopen zou worden.  Ondanks het verlenen van de vergunning en de complimenten voor alle genomen maatregelen, acht de burgemeester de gezondheidsrisico’s te groot en moet de Halve van Nijkerk opnieuw afgelast worden
Zondag jl. heeft dezelfde organisatie nog de VathorstRun georganiseerd en die is perfect en volledig veilig verlopen. Met deze ervaring en aangescherpte organisatorische maatregelen had de organisatie goede hoop om op verantwoorde wijze de Halve te kunnen organiseren.

Eddie Wassink: “We begrijpen dat dit een lastige keuze is voor de burgemeester, de teleurstelling is desalniettemin enorm groot. We brengen de komende dagen de schade in kaart en beraden ons op alternatieven en de toekomst van het evenement. We hopen op korte termijn meer informatie te kunnen geven wat de plannen voor de 6e editie zijn. We zij teleurgesteld, het betreft sporten in de buitenlucht, vooraf en achteraf gegarandeerd anderhalve meter ruimte door gelimiteerd aantal deelnemers.Er is doorstroming van aanwezigen. Iedereen is geregistreerd en we hadden het zo ingericht dat we toeschouwers bij start en finish konden weren. Ik denk dat een markt dat niet op deze wijze kan organiseren…”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen