Flevo H2 verslaat Flevo H1

Foto:

De eerste waterpolowedstrijd in het Jaap van der Krolbad was gelijk een derby.

Flevo H2 speelde thuis tegen Flevo H1.

In de eerste periode nam Heren 2 gelijk afstand van Flevo 1. Door doelpunten van Mark Stolk en Wouter Haandrikman werd de voorsprong 4-0.

In de tweede periode kwam Flevo 1 beter in zijn spel. Allen werd een man-meer situatie nog niet benut. Mark Stolk (H2) scoorde opnieuw en zo de 5 – 0 op het bord. Pas daarna kon H1 door een goal van Matthijs Jut. Beide teams kregen een overtalsituatie maar wisten die niet te benutten. Aan het slot van deze periode kreeg Flevo 1 opnieuw een overtalsituatie. Ook die werd slordig spel verspeeld.

De derde periode begon met een strafworp voor Flevo 1, Patrick Zwart schoot deze strak in 5-2. Daarna liep de thuisploeg weer verder uit door een goed uitgespeelde aanval. Opnieuw kreeg Flevo 1 een overtal situatie. Die werd door Nick Geluk wel benut: 6-3. De thuisploeg wist daarna ook te scoren uit een overtalsituatie. Flevo 1 kwam in het slot van deze periode dichterbij door 2 goals, waarvan één ook weer door een overtalsituatie te benutten.

In de laatste periode herpakte de thuisploeg zich. Een overtalsituatie kon Flevo 1 nog net blokken, maar de strafworp die daarna volgde werd wel benut. Beide teams kregen een overtalsituatie en wisten daaruit te scoren. Aan het einde van de wedstrijd was het aanvoerder Jelle Wiersma die de eindstand bepaalde op 10-7.

Volgende week gaat Flevo naar Elst om te spelen tegen EZPC Heren 1.

bijdrage van Tycho van den Brom

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden