Voice verliest bij debuut in 1e klasse

EEMNES – Voice stond voor corona in de voortijdig afgebroken competitie bovenaan. De club promoveerde daarmee naar de eerste klasse.

Na ruim een jaar wachten, kon Voice eindelijk op dat niveau uitkomen.

De eerste wedstrijd speelde de ploeg tegen SDS. Voice miste door blessures een aantal spelers. De uiterst krappe selectie werd aangevuld met een jeugdspeler, zodat er nog twee wisselspelers waren.
De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en Voice had moeite het tempo bij te houden. SDS verdedigde stevig en ver naar voren. In de bij vlagen venijnige wedstrijd liet de scheids veel toe, iets waar SDS zich meerdere malen over beklaagde. Bij een 4-4 stand schakelde SDS een tandje bij en toen was het verzet van Voice gebroken. De thuisploeg liep snel uit naar een grote voorsprong. Bij rust stond SDS al met 18-7 voor.

Die lijn werd in de tweede helft doorgetrokken. Voice was niet in staat het SDS nog moeilijk te maken en zag de achterstand langzaam oplopen. Uiteindelijk moest de ploeg een forse nederlaag incasseren. Daarmee leerde Voice dat het niveau in de eerste klasse een stuk hoger ligt. Eindstand 31-16.