Flevo dames kopje onder

Flevo dames speelt dit seizoen één klasse hoger.

Tot op heden gaat dat niet onverdienstelijk. Vorige week vertrokken de dames zelfs uit Lelystad met complimenten van de tegenstander op zak voor het aanvallende spel. Een sportieve wedstrijd met ontzettend veel strijdlust om de winst te pakken, en waar Flevo aan het langste eind trok. Met deze wedstrijd in het achterhoofd begonnen de dames in het Jaap van der Krolbad aan de wedstrijd tegen PFC Rheden.

Flevo begon fel aan de wedstrijd. Vera Molan opende met een snelle start de score voor Flevo. De Rhedense tegenstander was nog zoekend, maar vond al gauw de Nijkerkse goal. Aan het einde van de 1e periode ging Margrita Bolink vanuit de verdediging mee in de aanval en nam voor even de midvoorpositie over. Met succes. Zij kreeg de bal precies op maat aangespeeld en kon met een vertraging in het schot de keepster naar de verkeerde hoek sturen. (2-1).

Het spel ging over en weer maar de aanvallen van Flevo liepen niet echt lekker. Waar Flevo normaal kan rekenen op sterke zwemacties, werd er nu te afwachtend gespeeld of lagen de speelsters elkaar in de weg waardoor men moeilijk aanspeelbaar was. Hier maakte Rheden gebruik van en zette de stand even later op 2-2. Invalster Lara van de Vliert, vanuit de jeugd, maakte haar opwachting en zette gelijk een sterke inzwemactie neer. Dat resulteerde in een strafworp. Deze kans werd niet benut. Een bewijs dat het bij Flevo niet lekker in de wedstrijd zat. Na 2 man minders overleefd te hebben, was het Rheden dat alsnog een strafworp mee kreeg en voor het eerst op voorsprong kwam.

Met een kleine achterstand (2-3) begon Flevo aan de 3e periode. Maar waar men de aanval niet afmaakt, krijg je de bal teruggekaatst. Rheden zette dan ook 2-4 op het bord . Flevo probeerde nog wel te forceren Het kwam op gelijke hoogte door doelpunten van Margrita Bolink en van Vera Molan.. De omschakeling van coach Ronald Bokkers om van pressing half veld naar een halve zone met terug vallen op de midvoor gaf wel even wat verwarring bij Rheden maar kon niet voorkomen dat zij uit een “man-meer” situatie alsnog de 4-5 op het bord zetten.

De 4e en laatste periode ging in en het werd een alles of niets strijdt voor de punten. Charlotte van Hamersveld liet haar kwaliteiten zien door een strakke zwemactie richting goal en met haar befaamde harde schot de stand opnieuw gelijk te trekken. Met nog 2 minuten te spelen was het uiteindelijk Rheden die het laatste doelpunt van de avond scoorde. Eindstand 5-6.

bijdrage van Margita Bolink

Like dan ook onze Facebookpagina,
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.