Belangrijke overwinning Sparta Nijkerk VR1 in topper tegen DTS’35 VR2

Foto:

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben hun 6e overwinning op rij geboekt. Daarvoor moest er hard gewerkt worden.

DTS’35 uit Ede stond op de 3e plaats met slechts 3 verliespunten minder en was er alles aan gelegen om de Spartanen als koploper te achterhalen.
Heel lang bleef het spannend, maar Sparta Nijkerk wist het veldoverwicht uiteindelijk uit te drukken in een 4-0 overwinning.

Dat DTS’35 Ede deze wedstrijd serieus nam was wel duidelijk. Op het wedstrijdformulier stonden maar liefst 5 wissels, waarvan 2 halverwege de wedstrijd nog aan zouden sluiten vanuit Amsterdam. Daar hadden ze het topklasse duel met Wartburgia gespeeld. De Spartanen werden daar niet zenuwachtig van en grepen meteen het initiatief door goed druk te zetten op de verdediging van DTS’35. Er werd uitstekend gevoetbald. De beloning bleef echter lang uit. Kansen genoeg, hele goede kansen zelfs, maar het lukte de Spartanen niet om de DTS’35 keepster te passeren. In de 40e minuut een kans voor open doel, maar de bal belandde op de paal. Toch viel nog voor rust de 1-0. Ilse van Walsem punterde de bal in de korte hoek onder de keepster door in het doel.
Meteen vanaf de aftrap had nog de 2-0 kunnen vallen, maar ook hier lag de DTS’35 keepster weer in de weg.

Om de speelsters vanuit Amsterdam wat meer tijd te geven besloot DTS’35 een rust te pakken van bijna 25 minuten. De Spartanen hielden zich warm door een balletje rond te tikken. Met de te verwachten wissels probeerde DTS’35 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daar kwam niet  van terecht. Sparta Nijkerk vocht als een hecht team voor haar ongeslagen status. Het leverde een aantal gele kaarten op. Geen gemene overtredingen, maar het liet zien dat er veel strijd geleverd werd. Naast deze strijd was Sparta Nijkerk ook voetballend de bovenliggende partij en wist het opnieuw een aantal hele goede kansen te creëren. Omdat de bal er maar niet in wilde, bleef DTS’35 hoop houden op een resultaat en ging het iets opportunistischer spelen. Gevaarlijk werd het nooit voor het doel van Sparta Nijkerk. Keepster Heide Beerthuijzen hoefde de gehele wedstrijd slechts 1 keer handelend op te treden.
Na nogmaals voor open doel een kans gemist te hebben, viel dan eindelijk de bevrijdende 2-0 in de 85e minuut. Het doelpunt kwam op naam van Elvira Dokter die goed voorbereidend werk van Ilse van Walsem uitstekend afrondde.
Het verzet van DTS’35 was gebroken en Mareine Koole en Jolien van Looijengoed trokken de stand naar 4-0, wat een goede afspiegeling was van de verhoudingen in het veld.

Met deze overwinning heeft Sparta Nijkerk een belangrijke slag geslagen in de 2e klasse. Concurrent DTS’35 is op 6 punten gezet en het eveneens nog ongeslagen Genemuiden VR1 liet 2 punten liggen bij DVS’33 in Ermelo.
Volgende week zaterdag wacht het uitduel in Apeldoorn tegen het nog puntloze ZVV’56 VR1.

bijdrage van Hans Stam

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden