NSC pakt punt in Urk

URK – NSC heeft vanmiddag gestreden voor een punt na een 2-0 achterstand.

In de slotfase kwam het via een strafschop op 2-2.

Na een paar minuten keek NSC al tegen een achterstand aan toen een corner niet goed werd verwerkt. Het leek een hele moeilijke middag te gaan worden, zeker nadat het 2-0 werd. Maar vlak voor rust krulde Dean Lourensz een bal in de kruising van ongeveer 17 meter. Een mooie opsteker voor de Nijkerkers.

Het duurde even voordat de tweede helft begon omdat de verlichting voor een deel was uitgevallen. In het licht kreeg NSC al twee kansen om de gelijkmaker te maken. Maar de schoten gingen voorlangs. Urk had het moeilijk met NSC en bij de Nijkerkers groeide het vertrouwen in een goed resultaat vanmiddag. Na een mooie solo werd een NSC-er onreglementair naar de grond gewerkt. Dat resulteerde in een strafschop. Yannick Cornelisz schoot die onhoudbaar binnen en zorgde voor een kleine stunt door met zijn ploeg een punt te pakken.

In de slotfase moest een speler van Urk nog het veld verlaten na twee keer geel.