Veensche Boys pas in slotfase langs AVW

Foto:

Een veel beter Veensche Boys is zaterdag 2 april opnieuw door de mazen van het net ontsnapt in de competitiewedstrijd tegen een zwak AVW.

De Blauwe Helden hadden het meeste balbezit en speelden zeer dominant, maar toen de ploeg uit Westervoort halverwege de tweede helft profiteerde van een fout achterin bij Veensche Boys en het 1-1 werd, zakte bijna de moed in de schoenen. In de eindfase werd uiteindelijk toch alles goed gemaakt en eindigde het duel met een 4-2 winst.

AVW wist totaal geen vuist te maken en kwamen niet eens in de buurt van de goal van Veensche Boys. Er leek derhalve geen vuiltje aan de lucht. Toch leek zaterdag 2 april een stunt van de tegenstanders in de maak toen Veensche Boys tegen een 1-1 aan moest kijken wegens een fout in de achterhoede van Veensche Boys. Klaas Bout speelde de bal te zacht aan richting keeper Jordy Deckers en daar profiteerde AVW van, die eenvoudig kon intikken. Eerder was het 1-0 geworden na een kwartier spelen door Yannick Bouw. Na de 1-1 werd Veensche Boys wakker. Al binnen een minuut werd de 2-1 erin geschoten door Nico van den Brom en Rody Buitenhuis vergrootte de marge zelfs met twee goals naar 3-1 na een mooie rush vanaf de middellijn. De zege leek voor het oprapen toen AVW opnieuw wist te scoren: uit hun tweede kans werd de bal via een zee van ruimte langs keeper Deckers gespeeld. Veensche Boys liet zich niet kennen en walste alsnog over de ploeg uit Westervoort heen. In een een-tweetje tussen Klaas Bout en Mohammed Nouri ontstond de 4-2 via een prachtige volley.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen