Eemdijk neemt alle punten bij NSC mee naar huis

NSC heeft de thuiswedstrijd tegen Eemdijk met 1-3 verloren.

Eemdijk zette NSC vanaf het eerste fluitsignaal meteen onder druk en NSC had daar de nodige moeite mee. Tot hele grote kansen leidde dat niet voor Eemdijk. Toch kon de goal niet uitblijven en die viel dan ook. In de 13e minuut maakte Eemdijk de 0-1 al zat er een luchtje van buitenspel aan. In het laatste kwartier voor rust kwam NSC beter in de wedstrijd en creëerde meteen een mooie kans die de 1-1 opleverde. Een kopbal van Peters ging op de paal en uit de rebound schoot Troost de 1-1 binnen. Het zou mooi zijn geweest als de Nijkerkers deze stand tot aan de rust vast hadden kunnen houden, ware het niet dat Eemdijk uit een mooie aanval nog de 1-2 maakte.

Na de rust ging Eemdijk weer voortvarend van start en wist het weer snel te scoren. NSC kreeg daarna via Cornelisz die de bal naast schoot en Lourensz nog twee opgelegde kansen, maar wisten niet te scoren.

Zo raakt NSC steeds verder achterop ten opzichte van de nacompetitie want ONS Sneek pakt vandaag weer 3 punten.