Telstar 1 verzuimt door te pakken tegen Nova 1 uit Bilthoven

Foto:

Afgelopen zaterdag stond de terugwedstrijd gepland bij en tegen Nova 1. De thuiswedstrijd werd dan gewonnen door KV Telstar, maar dat ging wel moeizaam. Nova 1 is daarentegen ook echt geen slechte ploeg.

De hele vorige week is het team bezig geweest om direct vanaf het begin van de wedstrijd er ‘te staan’ en dit dan vol te houden tot het einde. Tijdens de bespreking zijn er vanuit de groep wat aandachtspunten naar voren gekomen die er voor moesten gaan zorgen dat er als ploeg de hele wedstrijd ‘aan’ zou staan.

Het team heeft een goede trainingsweek gehad, mooie dingen laten zien aan elkaar. Dit moest vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen Nova 1. Tijdens de voorbespreking gerefereerd aan de goede trainingsweek, de aandachtspunten, maar ook aan het plan om Nova te bestrijden.

Goede eerste helft gespeeld, waarin er niet achter de feiten is aangelopen. Vergeleken met vorige week was dat een mooie reactie van de ploeg. Het eerste gedeelte van de 2e helft konden ze nog weglopen naar een verschil van 3 in het voordeel van Telstar. Echter heel snel ook kwam Nova weer gelijk. Dit omdat ze de verdedigende afspraken even niet nakwamen. Vervolgens zie je het vertrouwen wegvloeien en bij Nova juist groeien, gaat er veel mis, met als resultaat dat ze de wedstrijd die ze in handen hadden toch verliezen.

Ontzettend jammer dat zij zich niet hebben beloond door de kansen, die ze gedurende de eerste 3-kwart van de wedstrijd hebben gecreëerd, niet te hebben afgerond. Als je die kansen wel afmaakt dan knakt Nova en win je de wedstrijd, echter ‘als’ telt niet in de sport … Waar zit het dan wel in dat ze aan het eind toch weer aan de verkeerde kant van de score staan. Dat is de vraag waar ze met elkaar een antwoord op moeten zien te vinden. Meestal is een keer winnen al voldoende. Het gaat om vertrouwen, vertrouwen in jezelf en in de ploeg.

Aanstaande zaterdag komt VIKO naar Telstar, eerder hebben ze daar al ruim van gewonnen. Dit kan zaterdag ook, er mag echter geen sprake zijn van onderschatting … Dinsdag weer goed trainen en vertrouwen tanken. Er zit genoeg korfbal in Telstar 1. Het gaat er ook zeker weer een keer uitkomen.

Zaterdag zal om 14:00 uur eerst Telstar 2 de degens kruisen met VIKO 2, waarna Telstar 1 om 15:30 de laatste wedstrijd van het weekend tegen VIKO 1 speelt. Jij komt toch ook? Tot zaterdag!


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen