Meidenteam Sparta Nijkerk MO15-1 kampioen 1e klasse

Foto:

Maandag 13 juni was het eindelijk zover… de kampioenswedstrijd van het meidenteam van Sparta Nijkerk MO15-1 tegen FC Horst MO15-1.

De wedstrijd had eigenlijk al 23 dagen eerder gespeeld moeten worden maar werd toen op het allerlaatste moment afgezegd door de tegenstander. Het was daarna een lange tijd wachten voor de meiden om het kampioenschap alsnog binnen te halen. En dat terwijl er slechts 1 punt nodig was om op de eerste plek te eindigen.

In de eerste fase van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat er spanning stond op deze wedstrijd. Onrustig veldspel met veel passes die niet aankwamen. Sparta Nijkerk creëerde in de eerste helft een handvol kansen maar wist het net niet te vinden. FC Horst was aan de andere kant 1x gevaarlijk met een corner die voor het doel langs vloog.

Na de rust werd Sparta Nijkerk steeds gevaarlijker. In één van de uitbraken kwam Vlinder de Jong in een 1-1 situatie voor de keeper maar voor ze kon uithalen werd ze uit balans gebracht. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Na lang beraad wie de penalty zou nemen ging Caitlyn Vuik achter de bal staan. Helaas miste haar schot kracht waardoor de keeper de bal kon stoppen. Gelukkig was het een kleine tien minuten later toch raak. Roos Oevering ging aan de linkerkant van het veld haar tegenstander voorbij en schoot op doel. De keeper keerde de inzet maar, zoals het een spits betaamt, was Caitlyn Vuik er als eerste bij om de bal binnen te schieten, 1-0. Het doelpunt werd door de meiden en het toegestroomde publiek met gejuich en met opluchting verwelkomd. De wedstrijd werd daarna wat grimmiger. FC Horst wilde zich niet zomaar gewonnen geven dus er moest nog flink strijd geleverd worden. De supporters begonnen luidkeels de meiden aan te moedigen om de overwinning over de streep te trekken. Achterin gaven de meiden geen kans weg en vlak voor het eindsignaal maakte FC Horst ‘hands’ in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan wederom naar de stip wijzen. Dit keer stond Mara van den Boom achter de bal en zij knalde de bal loeihard in de touwen, 2-0.

Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en barstte het kampioensfeest los.

bijdrage van Werner Bredemeijer

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen