Sparta deelt punten met Excelsior

De wedstrijd tegen Excelsior’31 uit Rijssen was er een om je vingers bij af te likken.

Ondanks de puntendeling (1-1) was er toch ook winst voor de Nijkerkers. De winst zat ‘m vooral in het voetbal an sich bij de Nijkerkers. De mannen van Speelziek kwamen wat moeilijk uit de startblokken, maar na verloop van tijd werd er een enorme energie over het veld uitgestrooid. Ook de mannen van Jurjan Wouda gingen daarin mee. Smullen tot de laatste minuut. De Nijkerkers lieten bij tijd en wijle weer zien waartoe zij in staat zijn.
De wedstrijd begon met een enorm schrikmoment voor de Nijkerkers, vanaf de aftrap werd de bal even opzij gelegd naar Rick Hemmink, deze schoot meteen op de goal van Wouter Beukers en de bal ging maar een centimeter of twintig over de deklat. Had een goal kunnen zijn binnen drie seconden. Toch duurde het niet eens zo heel lang voordat de mannen van Excelsior’31 op voorsprong kwamen. Een voorzet van Givan Werkhoven kwam aan bij Jasper Veltkamp en die wist Wouter Beukers te verschalken 0-1, gerommel in de Spartaanse defensie ging hieraan vooraf. De mannen van Wouda wisten elkaar in dat eerste kwartier beter te vinden dan de Nijkerkers, die waren wel actief maar elkaar vinden lukte nog niet echt geweldig. In de negentiende minuut wist één van de mannen uit Rijssen binnen zijn eigen zestien nu ook eens Nijkerker te vinden. Frank Heus werd gevloerd en Mark van der Weijden mocht aanleggen voor een penalty, hij faalde niet 1-1.

bijdrage van Gerard kok, foto’s van Arjen Gerritsma

Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.