Mountainbikers fietsen meer dan 500 euro bij elkaar

Afgelopen zaterdag stapten 20 Nijkerkers op hun mountainbike om geld in te zamelen voor het goede doel.  Verdeeld over twee groepen, fietsten ze samen ruim 1000 kilometer door de landelijke omgeving van Nijkerk, Voorthuizen en Garderen. 

Elke deelnemer werd voor minimaal € 25,- gesponsord. Daarmee hebben ze een mooi bedrag bij elkaar gefietst voor het zomerproject 2015 van stichting Cordaad: een jongerenwerkreis naar Roemenië.  
Diverse Nijkerkse ondernemers hebben ook een bijdrage geleverd aan de sponsorrit.
Accent Praktijkonderwijs stelde een aantal mountainbikes en helmen ter beschikking, zodat ook mensen zonder eigen mountainbike konden meefietsen.
Hotel De Roode Schuur, het vertrekpunt van de beide groepen, zorgde voor gratis koffie en de mogelijkheid om na afloop te douchen en tegen een gereduceerde prijs te lunchen. Groente- en fruithandel van Dasselaar sponsorde bananen voor de nodige energie voor onderweg en Flevosap uit Biddinghuizen stelde flesjes sap ter beschikking. 
Onderweg maakten de mountainbikers een tussenstop bij Edda Huzid, waar ze gebruik konden maken van het terras en toiletten.
Arjen Gerritsma, zorgde voor een aantal mooie plaatjes (zie voor een aantal de Fotoreeks), zodat de fietsers na afloop nog konden nagenieten van hun prestatie.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen