Onnodig en duur puntverlies zaalvoetballers Sparta

NIJKERK – Kampioen wordt je tegen de kleintjes luidt een bekend gezegde in de voetballerij. Als dat echt zo is heeft ZVV Sparta zich vrijdagavond een slechte dienst bewezen. Bezoekende vereniging HHC Hardenberg ging geniepig met een punt weg uit Nijkerk.

Met nog 2 minuten op de klok leek het er even op dat het tweede verlies van het seizoen er aan zat te komen voor ZVV Sparta. Onnodig balverlies op de helft van HHC resulteerde in de zoveelste counter van de Hardenbergenaren. Onberispelijk werd daaruit de 6-7 tegen de touwen geschoten. Maar op fortuinlijke wijze en met opportunistisch voetbal draaiden de Nijkerkers de achterstand om en zo stond er met 50 minuten op de klok ineens een 8-7 voorsprong op het scorebord. Het bleek echter niet genoeg. Met een laatste krachtsinspanning wisten de bezoekers alsnog een punt veilig te stellen: 8-8.

Waar de Nijkerkers de laatste wedstrijden telkens als een volwassen eenheid voor de dag kwamen was daar deze avond weinig sprake van. De Spartanen stonden in het veld met een instelling van ‘dit varkentje wassen we wel even’, maar kwamen daarin bedrogen uit. HHC Hardenberg speelde zoals verwacht, defensief vanaf eigen helft en probeerde via counters gevaarlijk te worden. Dat spel slaagde volledig omdat de Nijkerkers het deze avond af lieten weten.

ZVV Sparta begon nog wel goed aan deze wedstrijd. Via Auke Walet en Sjaak Termaaten stond er na 10 minuten een 2-0 voorsprong op het bord. Binnen 2 minuten had HHC Hardenberg de stand alweer gelijk getrokken. Emiel de Kunder zette daarna de Spartanen weer op voorsprong, maar binnen de minuut hadden de bezoekers ook dit alweer teniet gedaan. Een vrije trap werd slim door de muur gespeeld. Op slag van rust pakte ZVV Sparta toch nog de voorsprong toen Walet zijn schot van richting zag veranderen en de bal rustig het doel rolde.

Nadat trainer Boutaarout zijn mannen had toegesproken zagen we in de eerste 10 minuten van de tweede helft het ZVV Sparta zoals we dat graag zien. Agressief spelend, met druk vooruit, haar tegenstander geen meter gevend en elk duel vol overtuiging ingaan. Deze fase leverde ook twee doelpunten op, waar het er wel 3 of 4 hadden moeten zijn. Walet zorgde met zijn derde van de avond voor de 5-3 waarna René Kamphorst verzuimde om twee goals extra te maken. Hij tekende nog wel voor de 6-3, maar daarna had hij zijn vizier niet op scherp.

Helaas schakelden de oranjehemden na deze 10 minuten weer om naar het niveau van de eerste helft. De bal ging niet meer in een hoog tempo rond en te vaak werd er gekozen voor de eigen actie. Dit leverde veel balverlies op waardoor HHC al counterend kon terugkomen tot 6-6 en met nog 2 minuten op de klok zelfs op voorsprong kwam. Of de Spartanen hierna nou het geluk of het ongeluk aan hun zijde hadden omdat het alsnog een gelijkspel uit het vuur sleepte zullen we in het midden houden. Feit is dat er twee dure punten werden verloren waardoor het ESA weer twee punten dichterbij zag komen op de ranglijst.

Dit jaar speelt ZVV Sparta nog één thuiswedstrijd. Dit is een duel dat gespeeld wordt in de poulefase van de beker en frappant genoeg komt dan het tweede elftal van ESA op bezoek in Nijkerk. Wellicht een interessante wedstrijd met het oog op de ranglijst in de Eerste Divisie E. Aanvang van het duel is 20.30u in sporthal Corlaer.

Verslaggever: Hendry Timmer