Woudenberg geen partij voor Telstar

HOEVELAKEN – Telstar heeft de eerste punten van het korfbalzaalseizoen binnen. Tegenstander Woudenberg keek bij rust al tegen een grote achterstand aan (13-7). Telstar zakte de tweede helft niet in en won afgetekend met 24-14.

Na twee verloren wedstrijden achter de rug was winst noodzakelijk voor Telstar. Dit moest gebeuren tegen Woudenberg, een voorname degradatiekandidaat. In de oefenperiode van Telstar was Woudenberg steevast met een cameraploeg aanwezig en had op basis daarvan besloten achter te verdedigen. In eerste instantie had Telstar het hier lastig mee, maar gesteund door een overwicht in de rebound werd de leiding al snel gepakt. Ook verdedigend was niet iedereen vanaf minuut 1 scherp, waardoor de gasten (vooral via dode spelmomenten) bijbleven. Halverwege de eerste helft maakte Telstar het verschil met enkele rake afstandschoten. Onder andere door een loepzuivere strafworp was de marge bij rust geruststellend (13-7).

Een riante marge van zes goals was voor Telstar echter nog geen zekere overwinning. Woudenberg staat immers bekend als een ploeg die nooit opgeeft en dit was nu niet anders. Vooral fysiek schakelden de gasten een tandje op waarbij het dameskwartet het herhaaldelijk aan de stok kreeg met hun opponenten. Telstar raakte er als team niet van de wijs. Woudenberg kwam wel terug tot 13-9, maar was niet in staat voor de derde keer op rij een grote inhaalrace in te zetten. Het kwaliteitsverschil was vandaag groot en de marge die teruggelopen was tot vier was halverwege de tweede helft weer verdubbeld. De scores werden over veel schijven gemaakt en dat schept vertrouwen voor de komende weken. Telstar won vandaag met 24-14 en gaat met vertrouwen richting de uitwedstrijd tegen Elburg. Deze start volgende week zaterdag om 19:35uur in sporthal ’t Huiken.

Verslaggever: Wilbert van Dijk