NIJKERK – Aan Surfzijde kijken ze zo op de wedstrijd terug: Afgelopen dinsdag hebben de dames van Surf – Hoevelaken een belangrijke overwinning behaald op plaatsgenoot NVC. Het jeugdige Surf was de Nijkerkse dames met 1-3 de baas. De derby-teller ‘Nijkerk – Hoevelaken’ komt daarbij op 0-2, aangezien de heren vorige week al een overwinning boekte.
Surf begon enigszins gehavend aan de wedstrijd waardoor er een beroep moest worden gedaan op drie speelsters uit meisjes B1. De eerste twee sets waren van beide kanten weinig aansprekend. De teams hadden kennelijk moeite met het ongebruikelijke tijdstip en het wederzijdse spel kenmerkte zich vooral door veel rommelige ballen. Dieptepunt voor Surf was wel de 8-0 achterstand in de tweede set. Iets wat in het volleybal maar zelden voorkomt. Meisjes B talent Saffira kon dit maar moeilijk verkroppen en nam op een stand van 23-23 sportief wraak door twee aces op de mat neer te leggen.
In beide sets viel het kwartje aan de kant van Surf, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit ook andersom had kunnen zijn.
De derde set kwam Surf veel beter in haar spel. Mooie aanvallen werden afgewisseld door slimme tactische ballen waardoor NVC geen grip op de wedstrijd kon krijgen. Surf won dan ook overtuigend met 17-25.
De laatste set bracht NVC vers bloed in het veld in de vorm van een uiterst effectieve buitenaanvalster. Deze aanvalster zorgde er eigenhandig voor dat nu Surf achter de feiten moest aanlopen. De één na de andere bal belandde op het Hoevelakense territorium en Surf had daar eigenlijk geen goed antwoord op. De vierde set ging dan ook verdiend naar NVC met 25-17.
De wedstrijd werd besloten met enige consternatie over het feit dat de Surfmeiden tijdens de dorstige momenten water hadden geknoeid over de uitrustingen van de Nijkerkse dames. Een terecht punt van lichte irritatie, want natte kleren zijn altijd vervelend als je in dit jaargetijde nog naar huis moet fietsen. Bij de thuiswedstrijd op 5 februari zal Surf dus niet alleen rekening moeten houden met een sportieve revanche, maar ook de tassen moeten goed in de gaten worden gehouden.