Surf H1 verslaat NVC H1 in zinderende derby

Het eerste herenteam van Surf heeft afgelopen zaterdag opnieuw een belangrijke derby gewonnen. Na de winst tegen het tweede van Surf vorige week, dat ook uitkomt in de eerste klasse, werd nu gewonnen van NVC H1. Het eerste team van Nijkerk werd aan de kant gezet met 3-1 (23-25, 25-19, 25-20, 25-22). Surf H1 is de competitie hiermee voortvarend gestart en draait mee in de bovenste regionen.

Bij de start van de wedstrijd stonden beide teams direct op scherp. Nijkerk tegen Hoevelaken is ten slotte een derby die beide teams graag willen winnen. Zeker omdat beide teams nog ongeslagen waren. Surf startte met de jeugdspelers in de basis, om direct druk te kunnen zetten op de tegenstander. Deze tactiek werkte, want NVC liep direct tegen een achterstand aan. Lars Nijenbrinks en Victor Trouw maakten met enkele scorende aanvallen direct aan het begin van de wedstrijd duidelijk dat ze waren gekomen om te winnen. Ondanks een grote hoeveelheid servicefouten van NVC trok Surf uiteindelijk toch aan het kortste eind deze set (23-25).

Geen reden voor paniek aan de zijde van Surf. De basis bleef staan en spelverdeler Rene Huurdeman bleef de blokkering van NVC ook in deze set volledig uit elkaar spelen. Op de buitenposities maakten Wiger Middelkamp en de inmiddels ingebrachte Peter Davina hier gretig gebruik van met een aantal mooie aanvallen. Deze set liep Surf snel uit en werd door Surf eenvoudig gewonnen (25-19).

Surf voelde dat er een overwinning in zat en voerde de druk op. Rene Huurdeman startte de set met zijn gevaarlijke service, waardoor Surf direct een gat sloeg van 5 punten. NVC kwam in de problemen en moesten regelmatig constateren dat de hoofdblokkeerders van Surf een maatje te groot waren voor de mannen van NVC. De veelscorende middenmannen van Surf, Koen Boersen en Pim Meijer, wisten de aanvallen van NVC regelmatig met groot gemak te keren. Surf won deze set dan ook met 25-20.
Na deze 2-1 voorsprong in sets was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Jeffrey The, Harm Kloppenburg en Harmen van Huffelen wisten op dat moment dat zij pas een latere wedstrijd nodig zouden zijn om hun krachten te tonen. Zij mochten blijven zitten op de bank. Surf bleef degelijk spelen en maakte ook de vierde set af (25-22).Surf H1 speelt dinsdagavond thuis tegen Blok EVC en NVC speelt zaterdag a.s. thuis tegen ESV. Na deze wedstrijden zal blijken of Surf en NVC echt bovenaan kunnen meespelen.

Na deze 2-1 voorsprong in sets was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Jeffrey The, Harm Kloppenburg en Harmen van Huffelen wisten op dat moment dat zij pas een latere wedstrijd nodig zouden zijn om hun krachten te tonen. Zij mochten blijven zitten op de bank. Surf bleef degelijk spelen en maakte ook de vierde set af (25-22).
Surf H1 speelt dinsdagavond thuis tegen Blok EVC en NVC speelt zaterdag a.s. thuis tegen ESV. Na deze wedstrijden zal blijken of Surf en NVC echt bovenaan kunnen meespelen.