Winst Sparta Nijkerke keerpunt?

NIJKERK – Het was een hektische weeek op de Ebbenhorst. De trainers werden weggestuurd of gaven er de brui aan. Maar het shockeffect werkte. Makkelijk ging het zaterdagmiddag niet, maar de Spartanen stuurden tegenstander Barendrecht uiteindelijk terug naar huis met een 3 – 0 verlies aan de broek.
Barendrecht opende met de meeste kansen, maar treffers bleven uit. Tot de 18e minuut Niels Buijtenhuis wel voor Sparta scoorde: 1-0. Kort daarop bolde ook  Stefan Fredriksen het net: 2-0. Na de pauze was het verzet van de gasten gebroken. Totdat Joris van Rooijen in de 76e minuut een penalty weggaf. Die belandde echter op de lat. Niels Buijtenhuis kreeg twee keer geel. Niels Vlugt maakte de 3-0.

Na de wedstrijd zocht Ely Hackmann Sparta voorzitter Wim  Koopman op en blikte terug op de rumoerige voorbije week.

Foto’s: Marjet van Ruitenbeek