Surf dames 1 laat belangrijke punten liggen

HOEVELAKEN – De dames van Surf hebben in haar titelstrijd vrijdag lichte averij opgelopen. Tegen het vechtlustige HSC uit Hierden konden de dames van coach Arturo Ringers net geen overwinning bijschrijven. Lichtpuntje was wel de enorme amusementswaarde voor het meegereisde publiek, aangezien de strijd op het scherpst van de snede gestreden werd.

Al was de eerste set wel het spreekwoordelijke ‘eitje’. De ‘Springers van Ringers’, zoals Surf Dames 1 ook wel bekend staat in de regio, walste over de rijpe vrouwen uit Hierden heen. Hierin was een hoofdrol weggelegd voor de talentvolle 15-jarige Romy, de invalsters uit meisjes B die haar 2-meter lange Hierdense tegenspeelster regelmatig rondjes liet draaien om haar as. Hoogtepunt daarbij was een ‘killing-blok’ van Romy op de teentjes van HSC! Mede daardoor werd de eindstand in de eerste set 12-25.

HSC stelde orde op zaken. De HSC-coach legde de zwakke plekken van Surf bloot en de Hierdense dames maakte daar dankbaar gebruik van. Het ene listige balletje na het andere belandde op de grond. Surf moet het doorgaans vooral hebben van zijn gewelddadige aanvallen, maar de 2-meter lange blokkeerster van HSC pareerde de smashes op onnavolgbare wijze.

De tweede én de derde set werden verloren.
HSC maakte echter een grote fout door gas terug te nemen. Surf rook deze zwakte en zette fantastisch de wedstrijd weer naar haar hand. Spelverdeelster Annemarie wist haar adjudanten telkens weer in stelling te brengen waardoor HSC steeds achter de feiten aanliep. Ondanks dat HSC nog een eindsprint inzette, was de overwinning de vierde set geen moment in gevaar: 24-26.

Een vijfde set was dus nodig om de beslissing te brengen. In een vijfde set gaat de telling maar tot de 15 punten waardoor de strategische kant van het spelletje heel anders aangepakt moet worden. Ervaring wordt dan heel belangrijk en wat dat betreft had HSC heel wat jaartjes voorsprong. Helemaal omdat Surf-Sara het veld kapotgestreden moest verlaten en ruimte had gemaakt voor de atletische meisjes B speelster Anne. Anne maakt fantastische serveerreeksen, maar helaas was dat niet genoeg om de overwinning te claimen: deze ging met 15-13 naar HSC.

De eerstvolgende ‘thuiswedstrijd’ van dames 1 is zaterdag 16 oktober tegen aartsrivaal NVC uit Nijkerk. Deze wedstrijd wordt om 13.00 uur in sporthal Corlaer gespeeld.