Veensche Boys onderuit bij VVZ

NIJKERKERVEEN – Veensche Boys liet zaterdag twee gezichten zien. Het elftal van trainer Jeroen Peters begon met groot machtsvertoon aan de uitwedstrijd tegen VVZ, maar verloor met 4-1. De openingstreffer kwam in de zevende minuut op naam van Veensche Boys-aanvoerder Friso Doornhof.
Eigenlijk kwam de goal mede op conto van spits Sebastiaan Blom, die zeer overtuigend speelde. Hij passeerde de achterhoede van VVZ en gaf het laatste zetje naar voren, alwaar aanvoerder Doornhof de bal kon inschuiven. De ploeg uit Nijkerkerveen ging onverdroten voort en slaagde er niet in de kansen op een tweede treffer die volgden te verzilveren. Jos Bouw schoot diverse malen hoog over en Jan Struijk kan zich waarschijnlijk wel voor zijn kop slaan dat hij kort na de treffer van Doornhof de bal niet inschoof na een prima voorzet van Jos Bouw. In plaats van direct te schieten wilde Struijk met een sleepbeweging keeper Mike Eman omspelen, maar die wist de doelman van VVZ prima te pareren.

In de 32e minuut werd het gebrek aan scherpte afgestraft met de gelijkmaker: 1-1. De aanval kwam over de rechterkant, waar Veensche Boys duidelijk een mannetje tekort kwam. Gerwen Rebel werd omspeeld en de bal werd bij de tweede paal gelegd. Met een kopbal werd de bal teruggelegd op Niels van Duijn die vrijgelaten was door Tom Cozijnsen. Vanaf 11 meter wist Van Duin feilloos in te schieten. Nog voor rust volgden kort daarop ook de 2-1 en 3-1. De tweede goal werd gemaakt door Hidde Reitsma die de bal van achteren en prachtig in de loop kreeg aangeleverd. Hij kreeg alle vrijheid om te scoren.

Uit een corner vlak voor rust mocht Martjn Bakker vervolgens de derde goal maken. Er werd hem door de verdediging van Veensche Boys geen strobreed in de weg gelegd en met een keiharde kopbal vanaf een metertje of vijf werd doelman Jurgen Terschegget verschalkt. In de tweede helft was Veensche Boys geknakt en VVZ waande zich bij tijd en wijle vogelvrij. VVZ, die het eigenlijk wel best vond, kreeg diverse vrije doortochten naar de goal van de Veenders. Toch duurde het tot de 82e minuut voordat VVZ de score compleet maakte: 4-1 (Saddy de Koning).

Bericht en foto’s: Kees van den Heuvel