Sc Hoevelaken opnieuw zonder punten

De voetballers van sc Hoevelaken zitten in het eerste kwart van de competitie in de hoek waar de klappen vallen. Na zes wedstrijden werd er al drie keer verloren, want ook in de wedstrijd tegen koploper Unicum konden geen punten worden gepakt. De ploeg uit Lelystad won met 2-0 dankzij een treffer voor de rust en één erna.
Hoevelaken startte tegen Unicum voortvarend. De ploeg oogde veel meer een eenheid dan in de oorwassing tegen VVOP en trok fel ten strijde. Dat leidde al na een kwartier in een grote kans, maar de vanuit een hoekschop hard ingekopte bal van Ruud Kassenaar werd van de lijn gehaald.
Ondanks de enorme inzet en het bij vlagen verzorgde veldspel kwam Hoevelaken na ruim een half uur spelen toch op achterstand. Balverlies leidde een counter van Unicum in, waarbij twee man alleen voor doelman Mick Bos kwamen te staan. Twee tegen één bleek gemeen, want de beide aanvallers uit Lelystad konden de Hoevelakense sluitpost samen eenvoudig uitspelen.
De strijd die Hoevelaken leverde kende ook een keerzijde. Dat Hoevelaken in de wedstrijd tegen VVOP zonder kaarten van het veld was gestapt was volgens keuzeheer Van Ginkel ongelooflijk. Tegen Unicum kreeg Hoevelaken binnen veertig minuten drie keer geel, waarvan twee voor Raymond Buis. Hoevelaken moest daardoor al voor rust met tien man verder, maar daarvan was na de rust weinig te merken. Hoevelaken streed ook in de tweede helft voor wat het waard was en maakte van Unicum een paniekerig verdedigende ploeg. Patrick Kloppenburg, ingevallen voor John Kok, had daarvan kunnen profiteren door de bal in het doel te knallen, maar oog in oog met de doelman verloor hij het persoonlijke duel. Uit de tegenaanval, die na de overgebleven hoekschop volgde, counterde Unicum naar 2-0. Ruud Kassenaar kreeg vijf minuten later nog een kansje op de aansluitingstreffer, maar nadat Mick Bos met een paar schitterende reddingen erger voor Hoevelaken had voorkomen was het slotakkoord voor Unicum. Na een overtreding van Ferry Riksen ging de bal op de stip. De schutter richtte echter op de paal, waardoor de 2-0 stand ook de eindstand werd.
Met de wedstrijd tegen Terschuurse Boys op het programma bezet Hoevelaken, samen met Harskamp, de voorlaatste plaats.
verslaggever en foto: Robert Kreuning