Welverdiende winst voor Dames 1 N.V.C.

NIJKERK – Het volleybalseizoen is nu echt losgebarsten. Na de roerige start van vorige week hebben de dames van N.V.C. de smaak te pakken! Zaterdag 2 oktober speelden zij een wedstrijd tegen HVV Hattem dames 1. De wedstrijd werd gespeeld in Sporthal Corlear.

NVC begon scherp aan de wedstrijd en speelde zuiver en snel volleybal. Mede door de service werd de tegenstander onder druk gezet. HVV had enkele goede aanvalsters meegenomen, die wat punten binnenhaalden voor HVV. Het mocht niet baten, er werd goed verdedigd bij NVC, zodat de aanval een kans kreeg om te scoren. Die kans werd met beide handen aangegrepen, en de set werd gewonnen met 25-14. In de tweede set werd HVV wakker. Ze werden scherper en speelden in op de zwakke plekken van NVC. Jolanda van de Ridder, de coachende speelster van dames 1, had dit al snel in de gaten, en er werd door NVC op gereageerd door nog actiever te verdedigen. In deze set waren NVC en HVV erg gewaagd aan elkaar, en het slot van de tweede set werd dan ook wel even spannend. NVC is hun eigen spelletje blijven spelen, en heeft de tweede set met 25-22 in de wacht gesleept. 2-0 dus!Misschien dat NVC te snel is gaan denken dat ze de overwinning al behaald hadden; in de derde set liet NVC het koppie hangen. Er werd slecht aangevallen. En waar NVC slechter ging spelen, werd HVV alleen maar fanatieker. Door service druk werden er nog een aantal punten binnen gesleepd, maar HVV zette door en heeft de set met 25-13 gewonnen. De laatste set werd spannend. NVC was erop gebrand te winnen, terwijl HVV afkoerstte op een vijfsetter. Het enthousiasme en de gedrevenheid om te winnen zette alles weer op scherp bij NVC. Er werd goed gevolleybald, en er werd gevochten voor elk punt. Midden in de set schrok NVC op, toen Ellen van Dijk plotseling een verkeerde stap maakte, en niet meer op haar voet kon staan. NVC heeft hier goed op geanticipeerd en is blijven volleyballen. De inmiddels warme en geconcentreerde tegenstander gaven deze set niet zomaar weg, maar NVC bleek uiteindelijk te sterk voor de Hattemse dames. De set is met 25-22 gewonnen door NVC. De dames hebben door scherp te blijven volleyballen en druk te zetten op de tegenstander deze wedstrijd terecht gewonnen.

ps. Ellen haar voet doet het weer!
verslagever: Lianne Buist

NVC begon scherp aan de wedstrijd en speelde zuiver en snel volleybal. Mede door de service werd de tegenstander onder druk gezet. HVV had enkele goede aanvalsters meegenomen, die wat punten binnenhaalden voor HVV. Het mocht niet baten, er werd goed verdedigd bij NVC, zodat de aanval een kans kreeg om te scoren. Die kans werd met beide handen aangegrepen, en de set werd gewonnen met 25-14. In de tweede set werd HVV wakker. Ze werden scherper en speelden in op de zwakke plekken van NVC. Jolanda van de Ridder, de coachende speelster van dames 1, had dit al snel in de gaten, en er werd door NVC op gereageerd door nog actiever te verdedigen. In deze set waren NVC en HVV erg gewaagd aan elkaar, en het slot van de tweede set werd dan ook wel even spannend. NVC is hun eigen spelletje blijven spelen, en heeft de tweede set met 25-22 in de wacht gesleept. 2-0 dus!
Misschien dat NVC te snel is gaan denken dat ze de overwinning al behaald hadden; in de derde set liet NVC het koppie hangen. Er werd slecht aangevallen. En waar NVC slechter ging spelen, werd HVV alleen maar fanatieker. Door service druk werden er nog een aantal punten binnen gesleepd, maar HVV zette door en heeft de set met 25-13 gewonnen. De laatste set werd spannend. NVC was erop gebrand te winnen, terwijl HVV afkoerstte op een vijfsetter. Het enthousiasme en de gedrevenheid om te winnen zette alles weer op scherp bij NVC. Er werd goed gevolleybald, en er werd gevochten voor elk punt. Midden in de set schrok NVC op, toen Ellen van Dijk plotseling een verkeerde stap maakte, en niet meer op haar voet kon staan. NVC heeft hier goed op geanticipeerd en is blijven volleyballen. De inmiddels warme en geconcentreerde tegenstander gaven deze set niet zomaar weg, maar NVC bleek uiteindelijk te sterk voor de Hattemse dames. De set is met 25-22 gewonnen door NVC. De dames hebben door scherp te blijven volleyballen en druk te zetten op de tegenstander deze wedstrijd terecht gewonnen.