Telstar 6 3 kampioenschappen in 1 jaar

In het najaar was Telstar 6 al kampioen zonder een wedstrijd te verliezen. In de zaal werd het kampioenschap behaald met maar twee verloren wedstrijden.

De doelstelling voor het voorjaar was om ongelsagen kampioen te worden. Dit was in theorie haalbaar. Nu moest het nog uitgevoerd worden in de praktijk. De eerste wedstrijd tegen MIA werd eenvoudig gewonnen. De wedstrijden tegen Synergo en Eemvogels waren ook niet te moeilijk. TZ stond gelijk met het Zesde en had ook nog geen verliespunten. Hier werd wel wat tegenstand verwacht. Dit viel erg mee en de punten mee naar hoevelaken genomen. De volgende tegenstander was NOVA. Deze hadden net als TZ al twee verlies. Bij winst op Telstar was er voor NOVA nog kans op het kampioenschap. Tot de rust had NOVA nog steeds hoop dat ze zouden winnen. De rusttand was 4-6 in het voordeel voor Telstar. Na rust werd deze hoop aan gruzelementen geschoten. De eindstand was 5-16. Het kampioenschap voor het Zesde was binnen.

Om alleen en ongeslagen kampioen te worden moest er in de laatste wedstrijd thuis tegen VIKO gewonnen worden. Dit bleek lastiger dan gedacht. Waar er in de zaal nog gemakkelijk van VIKO werd gewonnen, ging dat dit keer niet zo gemakkelijk. Met een zeer harde wind, waar alle spelers last van hadden, werd er thee gedronken met een gelijke stand van 5-5 op het scorebord. In de tweede helft gaf VIKO ook goed tegenstand en bleven beide ploegen bij elkaar in de buurt. Uiteindelijk trok Telstar aan het langste eind en werd er gewonnen met 10-8 en kon het feestje voor het Zesde beginnen. Het derde kampioenschap was binnen. Spelers en trainers kijken terug op een geslaagd jaar.

Spelers Telstar 6: Max Voskuilen, Elzard de lange, Luuk van de Braak, Marc van den Berg, Deborah van der Louw en Ruth Kruijsbergen.

Vaste invallers van Telstar 6: Carmen de Groot, Romy Ossendrijver, Eline de Korte, Romee van Dunschoten, Eline Zwaan en Tim van Oosterom

Trainer/Coach: Martine Noorland
Trainer: Geert Teeuwissen