Klompenhouwer wint Ladies Cup

Foto: rechtenvrij

ROSMALEN – Therese Klompenhouwer kon niet bij het 10 jarig Badabouncefeest zijn, maar ze vierde aan het einde van het weekeinde wel haar Europsese Ladies Cupwinst

De 33-jarige Nijkerkse driebandenster, regerend Europees en wereldkampioene, versloeg zondagmiddag in de finale van de Europese Ladies Cup driebanden de Turkse Gülsen Degener met 30-16 in twintig beurten. De overwinning werd beloond met 400 euro en betekent een nieuwe titel op Therese’s toch al zo rijke palmares.

De verwachte eindzege van Klompenhouwer in het driebanden, in een veld van zestien speelsters, kwam van start tot finish niet één keer in gevaar. In de kwalificaties won Therese haar drie partijen spelenderwijs met 25-5, 25-7 en 25-7, gemiddeld 1.171. De kleine hapering in de kwartfinale tegen Marianne Mortensen met 30-18 in 38 beurten werd gevolgd door twee superieure optredens op de finaledag. De halve finale tegen Karina Jetten eindigde in 30-15 in 24 beurten (1.250/0.625).

2016-06-20 therese klompenhouwer 1

Klompenhouwer: “Ik ben zelf heel tevreden over mijn toernooi, met 1.100 gemiddeld”, zei Therese kort voor de huldiging in De Hazelaar. ,,Het was een mooi toernooi, ik had alleen iets meer publiek verwacht.” De Nijkerkse heeft nu een paar weken rust, die ze gaat benutten om te trainen naar de World Cup in Porto. ,,Daarna blijf ik doortrainen voor het WK, de belangrijkste missie van dit seizoen.”

bron: http://www.kozoom.com/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen