Hoevelaken wint doelpuntenfestival

Sc Hoevelaken heeft zich zaterdag weer gemeld in de strijd om de plaatsten, van waaruit je omhoog kunt kijken.

In een doelpuntrijkduel met acht treffers, ongelijk verdeeld over Hoevelaken (5) en Rood-Wit ’58 (3), hield Hoevelaken de wedstrijd spannend, maar wel de drie punten in huis.

Hoevelaken dominant maar scoort nauwelijks

Na een schitterende aanval in de zesde minuut kwam Hoevelaken via Ruud Kassenaar al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Joost van den Heuvel gaf een pass op maat van achteruit, waarop Edwin Duijst goed doorliep. Met één balcontact legde hij de bal panklaar neer voor de huidige topscorer van Hoevelaken, die de bal slechts half hoefde te raken voor een treffer. Hoevelaken domineerde vervolgens de gehele eerste helft, maar vergat daarbij zichzelf te belonen door verder uit te lopen van Rood-Wit. De grootste mogelijkheid in die fase was voor verdediger Pascal de Jong, die plotseling alleen voor de Puttens doelman opdook, maar in het afronden geen ervaringsdeskundige is.

Onderhoudende tweede helft

In de tweede helft kwam Hoevelaken via een kopgoal van Michel van de Bunt op 2-0 na een afgemeten voorzet van Patrick Kloppenburg. De wedstrijd leek dan toch gespeeld. Hoe anders liep het echter. Via defensief gerommel kwam Rood-Wit zowaar op 2-2, maar toen Randy Gerritsen via opnieuw een goede voorzet van Patrick Kloppenburg Hoevelaken op 3-2 bracht, leek alles toch nog goed te komen. De koek was echter nog niet op. Een staaltje onvakkundig verdedigen bracht de Puttenaren opnieuw langszij en zo werd de wedstrijd tussen Hoevelaken en Rood-Wit steeds onderhoudender. Met voor Hoevelaken een goede afloop. Via een formidabel afstandsschot van Edwin Duijst, bewust op deze manier getrapt, kwam Hoevelaken op prachtige wijze op 4-3. Die voorsprong gaven de gastheren niet meer uit handen. Patrick Kloppenburg, vorig seizoen nog topscorer, maar dit seizoen voorlopig de koning van de assists, schoot vanuit een hoekschop de bal voor de vijfde keer tegen de touwen, nadat die via een kopbal op de paal van Joost van de Heuvel voor zijn voeten was beland.