Benauwde bekerzege Sparta Nijkerk VR1

In de eerste knock out ronde van de districtsbeker moesten de vrouwen van Sparta Nijkerk het zaterdag opnemen tegen Owios VR1.

In een typische bekerwedstrijd met slecht voetbal, maar veel strijdlust, trok Sparta Nijkerk uiteindelijk aan het langste eind en plaatste zich met een 0-1 overwinning voor de volgende ronde.

Rommelige eerst 45 minuten

Al na 3 minuten had Sparta Nijkerk een penalty moeten krijgen toen Eline Tingen onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter liet echter doorspelen. In de 8e minuut was het wel raak voor Sparta Nijkerk, toen Jivika van Loenen op links doorbrak en de bal door de benen van de keepster in het doel schoof.

Het restant van de eerste helft was erg rommelig; weinig combinaties lukten en veel lange ballen naar voren. Omdat ook Owios niets creƫerde hadden beide keepsters weinig te doen en werd de kleedkamer opgezocht met een 0-1 ruststand in het voordeel van Sparta Nijkerk.

Spannende tweede helft

De tweede helft begon dramatisch voor Sparta Nijkerk; een overtreding in het 16 meter gebied werd door de scheidsrechter resoluut bestraft met een penalty voor Owios. Deze werd echter slap ingeschoten en was een eenvoudige prooi voor keepster Hanna Kuijvenhoven.
Met veel druk naar voren probeerde Owios vervolgens de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van Sparta Nijkerk gaf geen krimp en als het gevaarlijk dreigde te worden was daar altijd nog Hanna Kuijvenhoven, die een prima partij keepte.

Cynthia van den Bor had via een vrije doorgang naar het Owios doel de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar besloot helaas te vroeg te schieten, waardoor de bal naast het doel verdween. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut. Toen de scheidsrechter affloot was er vooral opluchting, maar uiteraard ook blijdschap door het bereiken van de volgende bekerronde.