Verlies voor NVC h1

Foto: Arjen Gerritsma

OLDEBROEK – NVC H1 heeft het in een matige wedstrijd tegen Blauw Wit H2 niet voor elkaar gekregen punten mee te nemen naar Nijkerk.

Waar een wedstrijd eerder het eerste herenteam van Blauw Wit nog met 3-1 werd geklopt, gingen in deze wedstrijd alle punten naar de mannen uit Oldebroek. Het werd 4-0 (25-20, 25-23, 25-14, 25-16).

Verlies eigen schuld

Het was op voorhand bekend dat Blauw Wit H2 een taai team is om tegen te spelen, met veel ervaren spelers. Het team is de afgelopen twee seizoenen kampioen geworden en gepromoveerd, dus een eenvoudige wedstrijd werd er niet verwacht. Toch hebben de Nijkerkers het verlies vooral aan zichzelf te danken, doordat het eigen niveau niet behaald werd en Blauw Wit daarmee in het zadel werd geholpen.

In de eerste set kon NVC nog goed mee komen met Blauw Wit, die vooral leunden op de goed draaiende middenaanval. NVC had de block/defense niet goed op orde, waardoor Blauw Wit in de slotfase van de set te makkelijk tot scoren kwam.

In set twee liep het tot halverwege de set nog gelijk op, maar door servicedruk te leveren liep Blauw Wit snel uit. Op een stand van 23-14 kwam Wouter van Wuijckhuijse aan service, wat de start werd van een inhaalslag van Nijkerkse kant. Mede geholpen door de spelverdeler van Blauw Wit die alles op de buitenkant gooide en de passer-loper die de bal keer op keer in het net deed belanden, vond NVC weer aansluiting. Helaas was Blauw Wit net weer op tijd bij de les en haalden de laatste punten voor setwinst binnen.

Deze mentale tik leek NVC niet meer te boven te komen, de Nijkerkers kwamen er in set drie en vier niet echt meer aan te pas. Ondanks een aantal wissels, bleef Blauw Wit meer scoren dan NVC en gingen deze laatste twee sets met ruime cijfers naar de Oldebroekers.

De heren van NVC nemen dit verlies weer mee als leermoment en richten zich op hun volgende wedstrijd. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 5 november, om 17:00 uur. Zij ontvangen in eigen huis Jumbo van Andel-Ormi H1.

bijdrage van Jeroen Groeneveld

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen