Flevo dames spelen gelijk

ELST –  EZ&PC en Flevo stonden vooraf op gelijke hoogte, maar de Nijkerkse dames hadden wel een beter doelsaldo.

Een lastige wedstrijd voor de bezoekers, omdat de thuisploeg in een smal en ondiep bad speelt. Vorig seizoen mochten de dames van Flevo de winst (3-6) mee naar Nijkerk nemen.

De eerste periode van de wedstrijd was het aftasten van de tegenstander. Er werd veel gezwommen en er werden aan beide kansen wel kansen gecreëerd. Er werd nog niet gescoord. Zo gingen beide teams met een 0-0 de rust in. Blijven bewegen en inzwemmen was wat aanvoerster Vivian Haandrikman de dames meegaf voor de tweede periode.

In de tweede periode werd er wederom hard gewerkt en geprobeerd om goede kansen te creëren. Door goed inzwemmen van Miranda van de Vliert kon zij een mooie bal intikken op aangeven van Linda van de Kraats, 0-1. Kort na dit doelpunt kwam de thuisploeg alweer langs zij. De rest van de periode verliep voor de dames van Flevo voorspoedig. Rosanne Bakker en Margrita Bolink maakte beide met een vrije bal buiten de 5 meter de respectievelijk 1-2 en 1-3. Kort na deze doelpunten werd er een strafbal veroorzaakt door Flevo die EZ&PC wist te benutten, stand 2-3. De dames hadden een mooie aanval waarbij Jette Bokkers de bal speelde naar Miranda van de Vliert. Zij scoorde met een boogbal de 2-4. EZ&PC kwam kort voor het einde van deze periode iets dichterbij. Tussenstand 3-4.

In de rust wilde aanvoerder Vivian Haandrikman dat Flevo de laatste twee periodes pressing hele veld gingen spelen om zo de foute pass van de tegenstander uit te lokken. Deze periode begon goed voor de dames van Flevo. Na een uitsluiting van een speelster van EZ&PC mocht Marjolein Berghuis met een prima schot de 3-5 op het scorebord brengen. Vervolgens kreeg ook EZ&PC een overtal situatie. Deze werd zorgvuldig uitgespeeld en gescoord door de thuisploeg. Tussenstand 4-5.

De laatste periode verliep rommelig door dubieuze beslissingen van de scheidsrechters. De thuisploeg kon al snel de gelijkmaker scoren. Toch wisten de dames van Flevo weer op voorsprong te komen. Linda van de Kraats wist te scoren uit een vrije bal net buiten de 5 meter. EZ&PC wist wederom de gelijkmaker te scoren. Ook het volgende doelpunt was voor de thuisploeg, en kwam hiermee voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Het einde van de wedstrijd was bijzonder spannend. Kon Flevo nog een gelijk spel binnen halen?. Er volgde in de laatste minuut een zware overtreding van EZ&PC op een van de speelsters van Flevo. Door de scheidsrechters werd een strafworp gegeven. Deze werd benut door Linda van de Kraats. Hiermee werd de eindstand op 7-7 bepaald.