NVC h1 trekt aan langste eind

De heren van NVC 1 hebben goede zaken gedaan door afgelopen zaterdag de winst binnen te slepen.

Na een ruim twee uur durende vijfsetter tegen Jumbo Van Andel-Ormi H1, stapten de Nijkerkers als winnaar van het veld. Het werd 3-2 (15-25, 25-21, 22-25, 25-19, 15-12).

titel

Het team van Ormi is geen onbekende voor de mannen van NVC. De samenstelling van het tam verandert nauwelijks, alhoewel er nu wel wat jong talent in speelt. De ploeg uit Epe is altijd een degelijke tegenstander gebleken. NVC maakte zich dus op voor een potje hard werken.

Ormi nam al vroeg in de eerste set de leiding. NVC wist nog goed bij te blijven, maar door tactisch serveren zette Ormi druk op de Nijkerkse passlijn en sloeg daarmee een gat. Met ruim verschil ging de openingsset naar de heren uit Epe.

In set twee liet NVC direct ander volleybal zien en nam direct initiatief. De focus lag op de eerste paar punten, waardoor NVC voorop ging in deze set. Er werd tactischer en met meer druk geserveerd, waardoor Ormi wat minder makkelijk kon variëren. Aan Nijkerkse kant daarentegen werd het spel vrijer uit verdeeld door spelverdeler Christiaan Kuiper. Hij wist zijn aanvallers nog niet altijd te vinden, maar zorgde wel voor meer spreiding. De passing kreeg ook meer grip op de service van Ormi, waardoor NVC met stabiel spel richting setwinst ging. Een dubbele wissel met Bart Zijlstra en Ruben Paul voor Christian Prins en Christiaan Kuiper zorgde voor die laatste extra aanvalskracht om setwinst binnen te slepen.

In de derde set trok NVC het goede spel door. Kuiper wist zijn aanvallers beter te vinden, waardoor met name de buitenaanval goed draaide. De druk in de Nijkerkse service zakte echter wat weg. Daarnaast werden er boven de 20 wat onnodige foutjes gemaakt in de aanval van NVC, waardoor de set met klein verschil voor Ormi was.

NVC kon merken dat de scherpte aan de kant van Ormi wat wegzakte. Ballen vielen sneller onnodig op de grond en er werd moeilijker gescoord. Ondanks wat wissels, wist NVC de focus te behouden en als eerste bij de 25 te zijn.

Een vijfde set was nodig om te beslissen wie als winnaar van het veld zou stappen. De heren van NVC hebben af en toe nog moeite om een set scherp te starten. Maar er werden kansen op winst geroken, wat direct voor scherpte zorgde. Met name achterin het veld werd er veel van de grond gehouden door Harold Aalbers en Jeroen Groeneveld. Aan het net was Ruben Paul van waarde. Hij werd meermaals vrij gespeeld en kon vrij inslaan. Middenmannen Wouter van Wuijckhuijse en Gerjan Lammers waren belangrijk in de blokkering, waardoor NVC op voorsprong stond bij het wisselen van helft.
Ormi wist nog een aantal punten dichterbij te komen, wat NVC ertoe dwong een time-out te nemen. Er werd nog maar één opdracht meegegeven: het harde werken belonen door deze set te winnen. Dat zorgde voor een laatste sprint, waarbij Drost het beslissende punt binnensloeg.

NVC H1 dankt het aanwezige publiek dat in groten getale aanwezig was, maar is vooral blij dat het de eerste wedstrijd in de nieuwe tenues van sponsor Van Duinkerken wint. Heren 1 mag deze tenues weer aantrekken op zaterdag 12 november, wanneer zij op bezoek gaan bij Alterno H4 in Apeldoorn.