Walk Inn Boys verslaat naaste belager

Het eerste team van zaalvoetbalvereniging Walk Inn Boys speelde woensdag in sporthal Corlaer tegen Sportclub Olympic uit Wijchen en na een leuke en spannende wedstrijd eindigde het in een 4-3 overwinning voor de Nijkerkers.

Voor aanvang bedroeg het onderlinge verschil tussen beiden slechts één punt in het voordeel van Walk Inn Boys dat de eerste ontmoeting in Wijchen met 3-6 had gewonnen.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal en dat kwam ook uit. In de eerste helft kreeg het aanwezige publiek weliswaar geen doelpunten te zien, maar er waren voldoende mogelijkheden. Bij Walk Inn Boys probeerde met name Casper IJsbrandy met schoten van afstand maar de doelman van Olympic was in een goede vorm en hield ook Patrick Boor, Rene Kamphorst en Bilal Özturk van scoren af. Aan de andere kant van het veld onderscheidde ook Walk Inn Boys-doelman Joeri Epskamp zich met knappe reddingen.

In de tweede helft ging het helemaal los: Walk Inn Boys kende de beste start en na drie minuten worstelde Bilal Özturk zich langs meerdere tegenstander en liet de doelman kansloos met een hard schot: 1-0. Een aantal minuten later counterde Olympic erg snel en vond uiteindelijk de vrijstaande speler die met een bekeken schot voor de gelijkmaker tekende: 1-1.

Walk Inn Boys herstelde zich echter snel en binnen een minuut was het 2-1 nadat Paul Prins de bal doorspeelde naar Casper IJsbrandy die de doelman het nakijken gaf. Het spel golfde heen en weer met kansen over en weer. Olympic wilde meer en werd beloond via een afstandsschot dat net voor Joeri Epskamp nog werd aangeraakt: 2-2. Walk Inn Boys had wederom een snel antwoord klaar want binnen een minuut snelde Casper IJsbrandy langs de zijlijn en schudde met zijn fysieke kracht twee spelers van zich af. Hij behield het overzicht en vond Bilal Özturk bij de tweede paal: 3-2.

Olympic kreeg een tik en maakte hierna vaker een overtreding en moest even later met een man minder spelen. Walk Inn Boys wachtte op het juiste moment en na een strakke pass van Rene Kamphorst tikte Bilal Özturk de 4-2 binnen en maakt zo een onvervalste hattrick.In de tweede minuut van de blessuretijd maakte Olympic het toch weer spannend met een treffer, maar het kwam niet verder dan de 4-3.

Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Bilal Özturk aangetikt en blesseerde zijn knie waar hij een jaar van revalideerde. Collega-aanvaller Patrick Boor raakte vlak voor de rust ook geblesseerd aan een knie en het is afwachten hoe erg deze blessures zijn. Na afloop kreeg een speler van Sportclub Olympic nog een directe rode kaart na het uiten van dreigende taal naar de scheidsrechter.

Door de zege nestelde Walk Inn Boys zich op de tweede plaats in de Topklasse E, maar de achtervolgers hebben twee wedstrijden minder gespeeld. De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 3 maart om 20.00 uur tegen stadsgenoot Sparta/De Laak.