Gelijkspel Sparta Nijkerk VR1 voelt als nederlaag

In de strijd om de tweede plaats in de competitie hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk twee dure punten laten liggen tegen concurrent FC Horst VR1.

Beide ploegen stonden in verliespunten gelijk op de tweede plaats. Met een overwinning zou dus goede zaken gedaan kunnen worden. Sparta Nijkerk startte fel en agressief, wat in de 3e minuut al resulteerde in de openingstreffer. Cynthia van den Bor ging goed door op de keepster en kon simpel binnenschieten. Er leek geen vuiltje aan de lucht; de verdediging van Horst oogde zeer onzeker en Sparta Nijkerk kreeg voldoende kansen op meer. Maar toch stond er na een kwartier zomaar 1-1 op het scorebord, toen een Horst speelster van zo’n 35 meter de bal prachtig en onhoudbaar de kruising inschoot.

Sparta Nijkerk moest weer opnieuw beginnen, kreeg kans op kans, maar wist zelfs voor open doel niet te scoren. De enige treffer die voor rust nog viel was van Nady Burgstede, die alert reageerde na een schot op de lat van Christianne van Bloemendaal. Waar het 4 of 5-1 had moeten staan bij rust, werd de kleedkamer opgezocht met een magere 2-1 voorsprong.

De tweede helft kunnen we kort over zijn; Sparta Nijkerk bakte er helemaal niks meer van en kreeg de rekening gepresenteerd voor het missen van de kansen in de eerste helft. Na slecht uitverdedigen door het midden scoorde Horst in de 55e minuut de gelijkmaker.
Het bleef bij 2-2 en Sparta Nijkerk stapte zwaar teleurgesteld van het veld met een gelijkspel dat voelde als een nederlaag.

Omdat SDC Putten verloor van koploper Epe, stijgt Sparta Nijkerk toch nog een plekje op de ranglijst en heeft het de 2e plaats nog steeds in eigen hand. Dat is dan ook het enige positieve van deze teleurstellende voetbalmiddag.|

De eerstvolgende wedstrijd van VR1 is pas op 11 maart als het een thuiswedstrijd speelt tegen ZVV’56 VR2.