Veensche Boys moet bittere pil slikken

DE MEERN – Tegen het laaggeklasseerde De Meern werd met 2-1 verloren. Hierdoor zag de ploeg uit Nijkerkerveen de tweede periodetitel aan haar neus voorbij gaan.

In de eerste helft had Veensche Boys al de genadestoot moeten uitdelen. Het team van coach Richard van Vliet kreeg zeker vier opgelegde kansen, maar deze werden niet verzilverd. Precies op het moment dat Van Vliet zijn manschappen aanmoedigde om meer tempo te spelen, viel de eerste goal. Lucas Mercera gaf een voorzet op maat, Yannick Bouw stapte handig over de bal en Menno van der Woude kon vrij inschieten. De Meern leek rijp voor een complete afslachting, maar Veensche Boys wist de marge niet uit te breiden. Tot overmaat van ramp werd in de laatste minuut voor rust de 1-1 gelijkmaker gemaakt. Het is niet helemaal duidelijk hoe de goal viel, maar vanuit de corner werd de bal erin gewerkt, mogelijk zelfs via doelman Martijn van de Grootevheen.

Diezelfde Van de Grootevheen had in de tweede helft zo niet nog meer pech. Hij stond iets te ver voor de goal en vervolgens vloog een lang afstandsschot over hem heen. De voorbode was een bal die onderkant lat het veld invloog, maar luttele momenten later ging de bal er dus alsnog in. Veensche Boys kreeg vervolgens nauwelijks meer een kans. Het gokte op de lange bal via Michael Dingsdag, maar de achterhoede van De Meern had het doelgebied helemaal dichtgetimmerd. Op een appél van tweemaal een penalty (Michael Dingsdag werd neergehaald en Ivo te Velthuis zag een handsbal) werd door de scheidsrechter niet gereageerd. Vrijwel alle naaste belagers verloren punten en dus had Veensche Boys hele goede zaken kunnen doen.

Voor hen rest nu mogelijk een zege voor de derde periode.