Jumping Indoor Nijkerk 2017 “The flashback”

Drie dagen springfestijn in manage Luxool, georganiseerd door de Neuderuiters. Greet Meinardi blikt terug. De foto’s zijn van Arjen Gerritsma.

Al in t najaar van 2016 hadden we de eerste brainstorm sessies voor de JIN van 2017. Het team is uitgebreid met een paar nieuwe gezichten, en dat geeft frisse ideeën.

Vele bedrijven dragen de organisatie een warm hart toe. Dit zijn lokale bedrijven, maar ook regionaal of landelijk georiënteerde bedrijven die genieten van de paardensport, velen al ontzettend lang. Zonder deze sponsoren geen Jumping Indoor Nijkerk.

Jan Hein Brusse en Ruud Kraaij ondersteunden ons via Crosshair stables. Middels de sportstal sponsorden ze de M finale, die gewonnen werd door Hanneke Mulderij met Diesel. Meestal is Jan Hein één van de ruiters die zorgt voor snelle tijden in barrages. Dit jaar niet, omdat hij alleen een jong paard, dat nog in opleiding is mee had.

Covebo Uitzendgroep en RTN Infra sponsorden samen de Z / ZZ finale, gewonnen door Angela van Daatselaar. Klaas van den Brink reikte namens stal Teus van den Brink de eredeken uit.

Nieuw opgezet Nijkerks bedrijf Holland Jersey B.V. sponsorde de L finale. Peter van Dronkelaar, al jarenlang sponsor van Jumping Indoor Nijkerk, liet de gasten op zaterdagavond proeven, dat de melk van de Jersey koeien voortreffelijk smaakt. De finale klasse L werd gewonnen door Henrik Worst met Powerhorse Annabel.

De B finale werd aangeboden door Bad Hulckesteyn. Technisch beheerder Henk Burgwal en zijn echtgenote Hellen Burgwal waren gastheer en -vrouw van het sponsorterras. Deze finale werd gewonnen door de jarige Janine Opendorp. Altijd leuk om jezelf op een oranje lint en een mooie ereronde te trakteren.

Wout van den Brink, springinstructeur van ponyclub de Toekomst, sponsorde opnieuw het 1.40 m. Een rubriek met een mooie startlijst, een spectaculaire barrage en een geweldige winnaar in de 16-jarige Max van de Poll. Hij liet ook zijn instructeur, Wout-Jan van der Schans, enige seconden achter zich.

Wout-Jan van der Schans verzorgde op vrijdagavond een leerzame clinic voor 4 leden van de Neuderuiters. Talessa de Jong, Jenny van den Burg, Christien Hoekstra en Britte Poel reden hier in mee. Het is mooi om te zien hoe de paarden verbeteren aan de hand van eenvoudig uitgelegde aandachtspunten.

Voor het derde jaar op rij lag het sponsorterras weer in manege Luxool tijdens Jumping Indoor Nijkerk. Dankzij Burito Verhuur B.V. te Kootwijkerbroek werd dit mogelijk gemaakt. De sfeervolle aankleding gebeurde onder leiding van Jenny van den Burg, die daarnaast beste Neuderuiter werd middels een in haar groep gewonnen Z-rubriek, en een knappe 5e in de finale klasse Z en ZZ. Ze ontving een mooie deken van Auto Heimensen.

Aankomend weekend wordt de Zilveren pony gehouden in manege Luxool te Nijkerk. Ook dit belooft een mooi, sportief en gezellig evenement te worden. Kom ook daar eens kijken, de toegang is gratis.
Je bent van harte welkom in manege Luxool op 10 & 11 maart of op 1 april.

Het Touwtrekken op 1 april is voorlopig het laatste evenement. Daarna zal de manege een grondige renovatie ondergaan.

Reacties