Spelerscarroussel Sparta Nijkerk (aflevering 18)

Foto: rechtenvrij

De 18-jarige Jonas Katshima, die dit seizoen vervroegd van de jeugd overkwam naar de senioren, zal ook in het komende seizoen deel uitmaken van de A-selectie.

Dit past geheel is het beleid om jonge talentvolle spelers uit de eigen jeugd en de regio kansen te bieden, aldus technisch manager Harry Hamstra.

Hamstra: “Door blessures werd Jonas in het begin van het seizoen meteen voor de leeuwen gegooid en speelde zijn wedstrijden in het eerste elftal. Dat deed hij niet onverdienstelijk en gaf daarmee aan over een grote dosis talent te beschikken. Maar talent moet tot ontplooiing komen en dat gebeurt niet alleen door wedstrijden te voetballen maar, zeker voor een jonge speler, ook door drie keer per week te trainen met en te leren van de ‘grote’ jongens en uiteraard van de wijze lessen van de trainers. Jonas is er van overtuigd dat hij midden in dat proces zit en dat hij zich verder kan en wil vormen als voetballer. Daarom wil hij graag verder in de A-selectie van Sparta Nijkerk. Dat is nu bekrachtigd met de verlenging van zijn contract voor het seizoen 2017-2018.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen