Nieuwe hoofdtrainer voor Telstar / Dé Register Makelaar

Foto: KV Telstar

Op 9 maart tekende Woudenberger Daan van der Klis, in het bijzijn van een deel van de selectie van Telstar / Dé Register Makelaar, de 2-jarige overeenkomst.

Van der Klis is momenteel trainer van het tweede van DOS Westbroek. Daarvoor had hij het eerste van Woudenberg onder zijn hoede. De twee-jarige verbintenis start met het nieuwe seizoen en er is een optie voor een langer verblijf in Hoevelaken. De 35-jarige trainer volgt Ronald Anbeek op, die na drie jaar bij SKF in Veenendaal aan de slag gaat.

Van der Klis bracht zijn jeugd korfballend door bij Woudenberg en begon -naast het spelen- op vijftienjarige leeftijd met het trainen van teams. Telstar is geen onbekende voor de nieuwe trainer, want de Hoevelakers zitten in dezelfde poule als DOS Westbroek, alwaar trainer Steven Brink (oud trainer van Telstar) trainer is van het eerste.

Van der Klis: ,,Wanneer ik tegen Telstar speelde, viel me de gedrevenheid op. Die ervoer ik ook tijdens de gesprekken met Telstar, waarbij een deel van de selectie aanwezig was en waar ik gelijk al vragen kreeg die de diepte in gingen. Eén van mijn doelen is om nog dynamischer te spelen waarmee we boven in de eerste klasse kunnen meedraaien.’’

Kurt Metz, Voorzitter van de Technische Commissie (links op de foto), tekende namens Telstar de overeenkomst. ,,We zijn zeer verheugd met de komst van Daan, we hebben in hem een ambitieuze trainer, die goed past bij onze club. We gaan vol vertrouwen het nieuwe seizoen in’’, aldus Metz.

 

Reacties